Bütçe dostu online alışveriş tüyoları nelerdir?

Artık alışverişlerin çoğu online yapılıyor. İhtiyaç duyulan ürünlerin internetten satın alınması hem zaman hem de paradan tasarruf sağlayabilir. Tek yapmanız gereken sepete eklemeden önce bu adımları takip etmek!

Güncelleme:

Neyi Ne Zaman Almalısınız?

Alışveriş yapacağınız zamanı planlayarak bütçenizde önemli bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle neyi ne zaman alacağınıza yönelik bir planlama yapmalısınız. Mesela birçok market, haftanın ya da ayın belirli günlerinde, ürün bazında indirim yapıyor. Temizlik malzemelerinin indirim kampanyasına girdiği bir dönemde alınması harcamalarınızı yüzde 50'ye varan oranda azaltabilir. Kıyafet ihtiyacınızı da ilgilendiğiniz markaların indirim kampanyalarına uygun bir takvimle karşılarsanız, çok daha ucuza giyinebilirsiniz. Ev eşyalarında ya da elektronik eşyalarda da özel günlere yönelik indirimler önemli bir fırsat.

Gizli Modda Alışveriş Yapmak Ne Kazandırır?

Online satış kanalları dinamik fiyatlandırmaya dayanan bir algoritma kullanıyor. Bu algoritma sizin alışveriş için ne kadar istekli olduğunuzu bile ölçerek fiyatlandırma gerçekleştirir. Mesela bir ayakkabıya ihtiyacınız var. İstediğiniz ayakkabıyı araştırdığınız siteler, siteye tekrar girdiğinizde satın alma için istekli olduğunuzu varsayarak, diğer kullanıcılara yaptığı indirimi size sunmayabilir. Siteye giriş yapmadan önce tarayıcınızı gizli moda alarak en uygun fiyatları değerlendirme olanağı bulabilirsiniz.

Fiyatları Karşılaştırmak Niçin Önemlidir?

Satın almak istediğiniz ürünün özelliklerini belirleyip, satın alma işlemine geçmeden önce mutlaka tüm satış kanallarında fiyat araştırması yapmalısınız. Eğer iyi bir fiyat karşılaştırması yapmazsanız, ödemeyi yaptıktan kısa bir süre sonra tarayıcınızda aldığınız ürünün aynısını daha ucuza görebilirsiniz. 'Tühh' dememek için fiyat karşılaştırma sitelerini kullanmak veya arama motorunda ürünün adı veya satış kodunu yazarak biraz araştırma yapmak oldukça yararlıdır. Bazı fiyat karşılaştırma siteleri, fiyatların yanı sıra kampanyaları, yorumları, ödeme avantajlarını, ürünün aylar içindeki fiyat değişimlerini de gösterir. Bu veriler de size ürünün fiyatı hakkında önemli bilgiler sunacaktır.

Ürünü Daha Ucuza Nasıl Satın Alabilirsiniz?

Fiyat karşılaştırma siteleri, e-ticaret platformları ve markaların online mağazaları fiyat alarmı hizmeti sunar. İstediğiniz ürünü veya halihazırda çok sık kullandığınız bir ihtiyaç malzemesini (gıda, temizlik vb.) bu sayede takibe alabilirsiniz. Ürünün fiyatında bir değişiklik ya da ürünle ilgili farklı bir kampanya olduğunda size gönderilen uygulama bildirim veya e-posta ile bilgilendirilir ve ürünü daha ucuza satın alabilirsiniz.

İndirimleri takip edebilirsiniz: E-ticaret siteleri bazen sadece belli ürün kategorilerine özel bazen de genel kampanyalar yapar. Bayram, yılbaşı gibi özel günlerden önce ayrıca indirim fırsatları sunar. Hem istek hem de ihtiyaçlarınız için bu indirimleri bekleyebilirsiniz. Sadece indirimden kısa süre önce bir anda şişirilen ve indirimden hemen önce ‘düşürülen’ fiyatlara karşı dikkatli olmalısınız. İndirimden bahsetmişken, yeni sezondan almak yerine önceki sezonda benzer bir ürünün olup olmadığına bakmak da önemli bir tasarruf olanağı sunabilir.

Online Alışverişte Mağaza Bültenlerine Dikkat! 

Alışveriş yapmak için üye olduğunuz mağazaların e-posta ile size ulaştırdığı bültenlerde ciddi avantajlar olduğunu biliyor muydunuz? Markaların müşterilerine gönderdiği e-posta bültenlerinde birçok kampanya ve indirim fırsatı yer alır. Bültenlerde ayrıca çark çevirme indirimi veya özel indirim kuponu gibi fırsatlar da sunularak, sadık müşteriler için bütçe dostu alternatifler sunulur.

Online Alışverişte Listenin Önemi

Online alışverişte de tarama yaparken çok fazla ürünle karşı karşıya kalacağınız için listenize sadık kalmak bütçenizi aşmamak için oldukça önemli. Mesela ayakkabı almak isterken, kendinizi acil ihtiyaç duymasanız da sepete indirimde olduğunu gördüğünüz bir kazağı eklerken bulabilirsiniz. Bunu önlemenin tek yolu, önceden alışveriş listesi hazırlayarak online alışverişe başlamak. Unutmayın, gerçekten ihtiyaç duymadığınız her şey, bütçeniz için ciddi bir açık anlamına geliyor.

Sürekli harcama halindeyseniz dikkat!Sürekli harcama halindeyseniz dikkat!Bazen moral düzeltmek için, bazen arkadaşlarla gezerken, bazen birinde gördüğünüz için, bazen de sebepsiz... Sürekli harcama halindeyseniz dikkat!

 

Etiketler Alışveriş
Yorumlar
Kalan Karakter 800