Hayallerinize ulaşmak için yapmanız gerekenler!

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Beş yıl sonra kendinizi neler yaparken hayal ediyorsunuz? İşte hayallerinize ulaşmak için bugün yapmanız gerekenler.

1. LİSTE YAPIN

X Kuşağı eskiden listeler hazırlıyor ve bundan zevk alıyordu. Hayatınızı düzene sokmak için adım atarken bir liste yapın. Bu, kendinizi tanımlamanın ve keşfetmenin bir yoludur. "Ben..." ifadesini alın ve boşluğu 20 farklı şekilde doldurun. Örneğin:

Ben bir anneyim.

Ben dışa dönük biriyim.

Ben bir akademisyenim.

Ben bir koşucuyum.

ben bir arkadaşım.

Ben bir köpek aşığıyım.

2. LİSTENİZİ KONTROL EDİN 

Örneğin, yaralandıysanız ve koşamıyorsanız, kendinizi bir koşucu olarak görme şansınız zarar görebilir. Buna karşılık, diğer önemli öz yönlere yönelik çaba ve dikkati artırabilirsiniz. 

Listenize dönün ve kaç tane öz yönünüze sahip olduğunuzu görmek için cevaplarınızı sıralayın. Bunu yaparken, bu öğelerden hangilerinin değiştiğini veya gelecekte değişmesi muhtemel olduğunu düşünün. Bunlar sizin geçmiş ve gelecekteki benliklerinizi temsil eder. 

3. "OLACAKLAR" LİSTESİ OLUŞTURUN

Şimdi, geleceği planlamak için bu listeyi kullanma zamanı. Listenizi gözden geçirdikten ve benliğimizin hangi kısımlarının büyüyeceğini düşündükten sonra, geleceği planlamanın zamanı geldi. Abe Rutchick ve meslektaşlarının gösterdiği gibi, şimdiki benliğinizi, olacağınız kişiyle açıkça ilişkilendirmek, o gelecekteki benliğe ulaşma olasılığınızı artırır.

Bu nedenle, bundan beş yıl sonra kim olacağınızı düşünmek için bir dakikanızı ayırın, sizin için önemli olan konuları ve kişisel yönleri, hayatınızın gelecekte nasıl devam ettiğini düşünün. Ardından "Ben..." sorusunu beş yıl sonra yapacağınız gibi 20 kez yanıtlayın

Para motivasyon sağlar mı? Para motivasyon sağlar mı? Paranın motivasyon olarak üzerimizde çok büyük etkisi vardır. Buna çocuklar da dahil. Birçok ebeveyn, çocuklarının bir harçlıkla veya bir Monopoly oyunuyla bile değiştiğini gözlemlemiştir. Ve şimdi bilim bunu doğruluyor.

 

Etiketler hayal Gelecek
Yorumlar
Kalan Karakter 800