Geri Kazanım Katılım Payı tutarlarına yapılan zam Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Geri Kazanım Katılım Payı tutarlarına zam yapıldı. Zam, bazı ambalajlı ürünleri kapsıyor. İşte, zam miktarları ve detaylar...

Güncelleme:

Geri Kazanım Katılım Payı (GEKAP), ambalajlı ürünlerin geri kazanımı ve geri dönüşümünü teşvik etmek, çevre kirliliğini azaltmak ve geri dönüşüm faaliyetlerini finanse etmek amacıyla ödenen bir vergidir.

GEKAP'ı kim öder?

GEKAP, ambalajlı ürünleri piyasaya arz edenler tarafından ödenir. Yani ürünleri üreten, ithal eden veya satan kişiler bu vergiyi öderler ve bu masraflar sonunda tüketicilere yansır.

GEKAP'ın amacı nedir?

gekap

GEKAP, ambalajlı ürünlerin doğru şekilde geri dönüştürülmesi ve çevre dostu yöntemlerle geri kazanımının sağlanması için önemli bir araçtır. Bu sayede atıkların geri kazanım oranı artar, doğal kaynakların daha sürdürülebilir bir şekilde kullanımı desteklenir ve çevre kirliliği azaltılır. Bu tür vergiler, çevre bilincini artırmak ve ekonomik teşvikler yoluyla sürdürülebilirlik ve çevre korumasını teşvik etmek için kullanılan yöntemlerden biridir.

Geri Kazanım Katkı Payı Tutarı Ağustos 2023'te ne kadar oldu?

01.08.2023- 31.12.2023 tarihleri arasında uygulanacak Geri Kazanım Katkı Payı Tutarları Resmî Gazete'de şu listeyle yayınlandı:

Geri Kazanım Katılım Payı tutarlarına yapılan zam Resmî Gazete'de yayınlandı! resim: 1

Geri Kazanım Katılım Payı tutarlarına yapılan zam Resmî Gazete'de yayınlandı! resim: 2

Etiketler geri dönüşüm
Yorumlar
Kalan Karakter 800