Türkiye’nin ilk ‘Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı’: Geri sayım başladı!

Türkiye'nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi (CVC) Konferansı için geri sayım başladı. Konferans, Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek.

Güncelleme:

Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle, Fibabanka sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi (CVC) Konferansı, 9 Mayıs Salı günü Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek.

Etkinlik, GKP Kurucusu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Danışmanı İhsan Elgin ile Fibabanka CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert'in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Açılış konuşmalarını Fiba Holding Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Murat Özyeğin ve Londra merkezli Global Corporate Venturing CEO'su James Mawson yapacak.

Konferansa kimler katılacak?

Ayrıca konferansa, Alarko Holding, Eczacıbaşı Holding, Esas Holding, Fark Holding, İnci Holding, Sabancı Holding, Yıldız Holding, Albaraka Türk, Fibabanka, Ford Otosan, İş Bankası, Logo Teknoloji, Otokoç Otomotiv, QNB Finansbank ve Vestel'den de konuşmacılar katılacak.

Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı biletleri, Mobilet veya Girişimci Kurumlar Platformu web sitesinden satın alınabiliyor. 

Kurumsal Girişim Sermayesi nedir?

Kurumsal Girişim Sermayesi (CVC), büyük şirketlerin girişimlere yatırım yaparak yenilikçi teknolojileri, iş modellerini ve pazar fırsatlarını keşfetmelerini sağlıyor. Kurumsal girişim sermayelerinin diğer fonlardan ayrılan en önemli özelliği, yatırımların stratejik getirisine verilen önem ve ana şirketle arasındaki sinerji olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de girişimcilik ekosistemi tohumlarını 2005 yılında atarken, 2010 yılında hareketliliğine başladı ve 2015 sonrasında da büyüme dönemine girdi. Kurumlar ise 2018 yılı itibarıyla gerçek anlamda yatırımlara ilgi duymaya başlayarak 2022 yılında toplam yatırımların %39’unu gerçekleştirdi. 2018-2022 yılları arasında ise 60 yeni CVC kurularak toplamda 73 CVC fonuna ulaşıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800