Girişimci nasıl olunur, nereden başlamalı?

Günümüzde başarı basamaklarını hızla çıkıp, karlı bir yatırımı hayata geçirmenin en kestirme yolu başarılı bir girişime imza atmaktan geçiyor. Bunun için de öncelikle nasıl girişimci olunur sorusuna yanıt bulmak gerekiyor.

Güncelleme:

Girişimcilik, fırsatları görüp bu fırsatları iş fikrine dönüştürmek demek. Girişimci olmak istiyorum diyen her bireyin risk alarak, emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknolojiyi örgütlemesi gerekiyor. Girişimci olmak için fırsatlardan nasıl yararlanabileceğinize yönelik planlama yapmalısınız. Girişimcilik için nereden başlamanız gerektiğini ise şöyle açıklayabiliriz:

Fırsatlar nerededir?

Girişimcilik yolculuğu bu soruyla başlar. Yaşanılan mahallede, semtte, şehirde ya da ülkede hangi iş alanında bir açık var? İnsanlar neyi arayıp da bulamıyorlar? Öncelikle yapılması gereken şey, pazara ve ihtiyaçlara odaklanmaktır.

Bu fırsatlardan nasıl yararlanabilirim?

Girişimcilik ile fırsatçılık aynı şey değildir. Fırsatları gözlemlemek, belirlemek işin sadece bir kısmıdır. Önemli olan belirlenen fırsatların zaman içinde ne yöne doğru geliştiğini sezebilmektir. Değişen çevre koşullarının, insanların ihtiyaçlarını nasıl belirlediğini, gelecekte ne tür ihtiyaçlar ortaya çıkaracağını tahmin etmek önemlidir. Aksi takdirde fırsatlar bir imkân olarak değil sorun olarak görülür.

Hangi kaynaklara ihtiyaç var?

Planlanan iş için emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknoloji faktörlerinden hangisi ya da hangileri gerekiyor? Ne kadar? Nerelerden temin edilebilir? Bunlar cevaplanması gereken önemli sorulardır.

En uygun örgütsel yapı hangisidir?

Sürecin bu aşamasında iş fikri için en uygun işletme yapısı arayışına girilir. Türk Ticaret Kanunu başucu kitabı olur. Bürokrasinin karışık yollarından geçerek en uygun örgütsel yapı belirlenir. Bu aşamada bir muhasebeciye danışmak en pratik ve en güvenilir yöntemdir.

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Şartları neler?Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Şartları neler?Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığı alabilmenin şartları neler? Erkek eş de aylık alabiliyor mu? Erkek çocuklara ne kadar süre aylık alabiliyor? Ölüme aylığıyla ilgili tüm sorularınızın cevabı haberimizde.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800