Devlet desteğiyle sera! Hem üretim hem de istihdam

Erzincan'da 2016 yılında kurdukları seraların kapasitesini artıran ve 25 kişiyi istihdam eden ziraat mühendisi kardeşler, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

 Ziraat mühendisi kardeşler Fatih ve Emre Tahtalı, sebze yetiştirmek üzere 2016 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan "tarım alanında istihdamın artırılması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler" kapsamında yüzde 65 hibe desteği aldı.

200 BİN MARUL, 600 TON DOMATES

İlk etapta 13 dönüm arazi üzerine sera kuran kardeşler, 5 yıl sonra seralarını büyütme kararı aldı. Devlet desteğiyle geçen yıl seralarının kapasitesini artıran, 40 dekar tarım arazisi üzerinde domates ve marul çeşitleri üreten kardeşler, bu sezon 200 bin marul ile 600 ton domates üretimi yapmayı hedefliyor.

Devlet desteğiyle sera! Hem üretim hem de istihdam  resim: 0

 Ziraat mühendisi kardeşler Fatih ve Emre Tahtalı 

25 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Seralarında 25 kişiyi istihdam eden girişimci kardeşler, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.  Fatih Tahtalı, 30 dekarı kapalı olmak üzere 40 dekar tarım arazisinde sebze üretimi yaptıklarını söyledi. Üretim sezonunun ilkbahar erken dikimleriyle başlayıp sonbahara kadar devam ettiğini belirten Tahtalı, şöyle konuştu: "Toplam 17 ile 25 arasında değişen personeli burada istihdam ediyoruz. Ürünlerimizi ihracat kalitesinde üreterek bölgemize ve Türkiye'ye sunuyoruz. Tesisin planlanmasında ilk aşamada 13 dönümle başladık daha sonra iki kattan fazla artırarak kapalı alan olarak 30 dönümlere kadar çıktık. Tabii bunları yaparken devlet desteğiyle yüzde 65 hibe kullandık. Kalanını ise öz kaynaklarımızla tamamladık."

Geçen yıl 110 bin adet yeşillik, 350 ton domates ürettiklerini belirten Tahtalı, bu yıl için 200 bin adet yeşillik ve 600 ton domates üretimi hedeflediklerini kaydetti.

Kadınlar girişimcilikte erkeklerden daha başarılıTürkiye çapında gerçekleştirilen “İstihdam ve Girişimcilikte Kadın” adlı araştırma, kadınların başladıkları işleri devam ettirme konusunda erkeklerden daha başarılı olduğunu gösteriyor. Her dört kadından üçü kurduğu girişimi devam ettiriyor.

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800