Zaman yetmiyor mu? İşte çözümü

Haftanın ilk mesai gününde zamanınızı nasıl daha doğru yönetebileceğinizin ipuçlarıyla tanışın. Kolaylıkla iş yaşamınıza adapte edebileceğiniz bu yöntemler, zamandan tasarruf yapabilmenizi ve kendinize özel vakit ayırabilmenizi sağlayacak.

1 12 ZAMANI DOĞRU YÖNETEBİLMEK İÇİN İPUÇLARI
ZAMANI DOĞRU YÖNETEBİLMEK İÇİN İPUÇLARI

Haftanın ilk mesai gününde zamanınızı nasıl daha doğru yönetebileceğinizin ipuçlarıyla tanışın. Kolaylıkla iş yaşamınıza adapte edebileceğiniz bu yöntemler, zamandan tasarruf yapabilmenizi ve kendinize özel vakit ayırabilmenizi sağlayacak.

2 12 ZAMAN YÖNETİMİ NEDİR?
ZAMAN YÖNETİMİ NEDİR?

Zaman yönetimi; üretkenliği ve verimliliği arttırmayı amaçlayan, gündelik yaşamda yaptığınız eylemlere doğru zamanı ayırmanızı sağlayan ve zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olan bir yöntemdir.

Zaman yönetiminde temel hedef, bireyin kendisini ve işlerini yaşanan zaman süresi içinde istenen düzeyde planlamasıdır. Gerçekten de zamanın planlanması, en verimli biçimde kullanılması çeşitli sorunları engellemektedir.

3 12 ZAMANI DOĞRU YÖNETMEK İÇİN NE YAPILMALI?
ZAMANI DOĞRU YÖNETMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Zaman planlamasinin uygulanmasinda başarılı olmak için dikkat edilecek hususlar şunlardır:

4 12 ZOR OLANDAN KOLAY OLANA DOĞRU İŞLERİ YAPMAK
ZOR OLANDAN KOLAY OLANA DOĞRU İŞLERİ YAPMAK

Zordan başlamak en iyisidir. Enerjiniz yüksek ve dikkatiniz keskinken zor işlerin altından kalkmak daha kolay olacaktır. Eğer, zor olanı sona bıraksanız stresini de gün boyunca hissedersiniz.

5 12 İŞLERİ PLANLANAN GÜNE VE SAATE GÖRE YAPARAK SÜRÜNCEMEDE BIRAKMAMAK
İŞLERİ PLANLANAN GÜNE VE SAATE GÖRE YAPARAK SÜRÜNCEMEDE BIRAKMAMAK

Günlük bir plan yapın ve bu plana sadık kalmaya çalışın. Bir uygulama takviminde ya da ajandanızda bu planı oluşturabilir ve bitirdiğiniz işlerin üzerini çizebilirsiniz. İlerlediğiniz görmek sizi motive edecektir.

6 12 BİR İŞİ BİTİRMEDEN DİĞERİNE GEÇMEYİN
BİR İŞİ BİTİRMEDEN DİĞERİNE GEÇMEYİN

Zaman yönetimi yapmadan çalışanların yaptığı en büyük hata, işleri yarım yarım halletmektir. Yarım bırakılan her iş, yürüdüğünüz yolda tekrar geri dönmek anlamına gelir

7 12 ELDEKİ İŞE TÜM ENERJİ İLE SARILIN
ELDEKİ İŞE TÜM ENERJİ İLE SARILIN

İşleri bitirmek ve kendinize zaman ayırmak istiyorsanız işe odaklanmalısınız.

8 12 YARATICILIKLA İLGİLİ FAALİYETLER İÇİN ZAMAN AYIRMAK
YARATICILIKLA İLGİLİ FAALİYETLER İÇİN ZAMAN AYIRMAK

Çalışırken verdiğiniz molallarda sizi yoracak etkinlikler yerine yaratıcı faaliyetlere odaklanın.

9 12 GEREKSİZ AYRINTILARDAN UZAK DURMAK
GEREKSİZ AYRINTILARDAN UZAK DURMAK

Ayrıntılar ciddi zaman kaybıdır. Detaycı olmak her ne kadar iyi olsa da ayrıntılara fazla takılmak zaman yönetiminin önünde ciddi bir engel oluşturacaktır.

10 12 TOPLANTILARI ZAMANLA SINIRLAMAK
TOPLANTILARI ZAMANLA SINIRLAMAK

Uzayan toplantılar hayatınızdan çalar. Toplantıda işe ve işle ilgili gündem maddelerine odaklanmak size zaman kazandırır. Toplantılarda çoğu zaman iş dışında gündemler konuşulur ve sohbet koyulaştıkça gününüzün büyük kısmı masada kalır.

11 12 ENGELLENMEDEN ÇALIŞABİLECEK SAATLERİ BELİRLEMEK
ENGELLENMEDEN ÇALIŞABİLECEK SAATLERİ BELİRLEMEK

Ziyaretçileriniz, dertleşmek ya da sohbet etmek için uğrayanlarınız gününüzün çoğunu mu alıyor. İyisi mi onlarla geçireceğiniz süreye de sınır koyun ve kapınızı kapalı tutabileceğiniz zamanları önceden belirleyin.

12 12 İŞİ PAYLAŞABİLECEK ELEMAN YETİŞTİRMEK
İŞİ PAYLAŞABİLECEK ELEMAN YETİŞTİRMEK

Her şeye siz yetişemeyebilirsiniz ve çoğu işi sonuca vardırmak bir ekip işidir. Doğru bir ekibiniz varsa yeterince zamanınız da var demektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800