Genel Müdür Erhan Şakardan altın tahmini! Çok daha fazla kazandırıyor!

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte altının son durumu merak konusu. Öte yandan gram altın fiyatının son bir haftada 100 TL bandında artış olduğu görüldü. İşte detaylar…

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte altının son durumu merak konusu. Öte yandan gram altın fiyatının son bir haftada 100 TL bandında artış olduğu görüldü. Enflasyon verileri öncesinde piyasalarında, Fed'in mart toplantısında faizi sabit bırakacağı tahmin edilirken, Fed'in faiz indirimine başlama ihtimalinin mayısta yüzde 23 ve haziranda yüzde 70 ile fiyatlanıyor. Fed'in faiz indirimi ihtimali altın fiyatları üzerinde olumlu etkisi oluşmaya başladı. Yurt içi piyasalarda ise hakim olan enflasyon endişesiyle yükselen dolar kuru ile birlikte altın da yükselmeye devam ediyor.

Gram altın fiyatları ne durumda?

Bu gelişmelerle birlikte dün yükseliş trendi üst üste 9'uncu işlem gününe taşıyarak, günü yüzde 0,2 artışla 2 bin 183 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 2 bin 178 dolardan işlem görüyor. Altının ons fiyatında sınırlı düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın fiyatı 2 bin 245 TL'den satılıyor. Dün 2 bin 251 liraya kadar yükselerek yeni bir tarihi rekor kıran gram altın 2 bin 247 liradan işlem görerek günü kapattı.

Altın dövizden daha çok kazandırıyor

31 Mart yerel seçimlerinde son düzlüğe girilmişken bazı ekonomistler altının daha da artacağı yönünde açıklama yapmaya devam ediyor. Son olarak Trabzon'da hizmet veren Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, altın fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmede bulundu. Şakar, "Altın bir son haftada gram fiyatı 100 TL civarında bir artış gösterdi. Yatırımcı şu anda daha çok altına yöneliyor çünkü dövizden daha çok kazandırıyor" dedi."Fiyatlar yükseldiği için alan daha çok. Bozdurmak isteyenler ise fiyatın biraz daha artmasını bekliyor. Yıl sonuna kadar ya da seçimlerden sonra gram altının 3 bin 500 TL’yi göreceği söyleniyor." İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800