En çok bu alanlarda çalışan aranıyor!

Seçim sonrası Haziran ayıyla birlikte işe alımlarda artış başladı. İnsan kaynakları uzmanlarına göre en çok bilgi teknolojileri (IT) alanında çalışana ihtiyaç duyuluyor. İşte çalışana en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar...

Güncelleme:

Seçim süreci belirsizliği nedeniyle şirketlerin büyük çoğunluğu, işe alım süreçlerini durdurmuştu. Seçimin tamamlanması ve EYT sonrası işten ayrılanların eksikliği nedeniyle işe alımların tekrar hızlandığına dikkat çeken insan kaynakları uzmanları, yeni iş arayanlar için sektörel talepleri anlattı.

İstanbul önceliğini kaybetti

Fenix İnsan Kaynakları Kurucusu Ülker Piri, şirketlerin, adayların uzaktan çalışma taleplerini daha çok dikkate almaya başladığına dikkat çekerek, “Hali hazırda çok yüksek olan, adayların uzaktan ve hibrit çalışma talepleri yaz dönemiyle birlikte büyük bir artış gösteriyor. Şirketlerin işe alımlarının yoğun olacağı bu dönemde, bu alanda daha fazla esneklik göstermeye başlayacağını öngörüyoruz. Yılın başından bu yana görüştüğümüz binlerce adayın büyük çoğunluğu hibrit çalışmayı bile düşünmüyor. Adayların yüzde 82’si uzaktan; yüzde 12’si hibrit çalışmayı isterken, sadece yüzde 6’sı düzenli olarak ofisten çalışmayı tercih ediyor. Bu gelişmeler ışığında ve maaliyet avantajını da hesaba katarak, İstanbul’daki şirketler diğer şehirlerde yaşayan kişileri işe almaya daha ılımlı hale geliyor. Yıl başından bu yana İstanbul’daki firmalar için yaptığımız işe alımlarda, kişilerin sadece yüzde 22.5’i İstanbul’da ikamet ediyor, işe alınan kişilerin yüzde 77.5’i farklı şehirlerde yaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

En rahat iş bulunacak pozisyonlar

Piri'ye göre, yıl başından beri işe alım süreçlerinde hızı kesilmeyen, duraklamaların yaşanmadığı ya da en az yaşandığı alan bilgi teknolojileri oldu. Bilgi teknolojileri alanında çalışan kişilerin işe alımlarda öne çıkan uzmanlık alanları ise şöyle sıralandı: Yazılımcı, Full Stack Developer, Back End ve Front End Developer, Veri Analisti, Network Uzmanı, Sistem Yöneticisi ve Yapay Zeka Mühendisi. Ancak süreçlerde önü kesilmese de Piri’ye göre şirketlerin doğru yeteneği bulma konusunda en çok zorlandığı ve en çok destek istediği alan da yine bilgi teknolojileri.

‘Yaşa takılanlar’ şartlara da takılıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişinin emeklilik hakkı kazanırken, EYT kapsamındaki kişilerin yaklaşık yüzde 80’inin emekliliğini alıp yine aynı yerde çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Etiketler iş ilanı
Yorumlar
Kalan Karakter 800