Büyük kayıplara rağmen artıyor: Türkiye'de kaç kripto para yatırımcısı var?

Türkiye'de kripto paralara olan ilgi büyük kayıplara rağmen devam ediyor. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'deki kripto para yatırımcı sayısını açıkladı.

Güncelleme:

Son 14 yıldır Türkiye'de popüler olan ve özellikle gençlerin ilgisini çeken kripto para piyasası, büyük değer kayıplarına rağmen büyümeye devam ediyor. 60 bin dolar seviyelerinden dönen ve uzun süredir 25 bin dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin, geçen hafta aniden hareketlenerek 35 bin seviyelerine yaklaştı. 

Sektöre olan ilgi düştü

Türkiye'de yaklaşık 12 milyon kripto para yatırımcısının olduğunu belirten Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, özellikle Bitcoin gibi kripto paralardaki oynaklığın azalmasının son yıllarda bu sektöre olan ilgiyi düşürdüğünü ifade etti.

Erdem, bu durumun normal bir evrim olduğunu belirterek, "Ayı dönemi geleneksel piyasalarda ve kripto piyasalarında yaşanması oldukça doğal bir süreçtir. Bu ilk defa yaşanmıyor. Bu dönemlerde sabırlı olmak gerekir. Düşüşlerde yatırımcılar küçük küskünlükler yaşasa da piyasa toparlandığında katlanarak dönecektir. Her zaman söylediğim gibi 1 Bitcoin’in değeri 1 Bitcoin’dir" dedi.

Erdem ayrıca, kripto para piyasasının olumlu düzenlemelerle daha sağlam bir temele oturacağını da belirtti.

Etiketler yatırımcı
Yorumlar
Kalan Karakter 800