Bitcoin'den yeni rekor! 71 bin doların üzerine çıktı

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte yüzde 2,3'ten fazla değer kazanarak, 71 binin üzerine çıktı.

Güncelleme:

Kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilgiyi sürdürerek 71 bin doların üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı. Coinmarketcap'in analizine göre, global kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 0,7 artarak 2 trilyon 650 milyar doları aştı.

Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine olan yatırım artışını sürdürerek son 24 saatte yüzde 2,3'ten fazla değer kazandı.

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürme eğiliminde olması ve daha destekleyici bir para politikasına yönelmeleri beklentisi, Bitcoin'deki artışı destekliyor.

Kasım 2021'de 69 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, bugün itibarıyla 71 bin 50 dolara çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçen yıl yüzde 157 değer kazanan Bitcoin'in, nisan ayında gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma (halving) süreci nedeniyle fiyatındaki yukarı yönlü momentumun devam edebileceğine dair analistlerin işaretleri bulunuyor.

Ethereum da değer kazandı

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 0,9 değer kazanarak 3 bin 986 dolara ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800