Hindistan Ev Fiyatları 2023

Hindistan'da Ev Kiraları Ne Kadar? Satılık bir ev almak isterseniz Hindistan'da ne kadar paraya ihtiyacınız var? Hindistan ev fiyatları hakkında ki tüm detaylar haberimizde.

Hindistan Ev Fiyatları

Hindistan'da ev fiyatları, satılık ve kiralık evlerin özelliklerine, şehir merkezine yakınlığına ve oda sayısına göre değişmektedir. Özellikle Mumbai, Kolkata, Chennai ve Hyderabad gibi büyük şehirlerde ev fiyatları oldukça yüksek seviyelerdedir. Ancak Hyderabad, Navi Mumbai, Bengaluru, Ghaziabad, Pune, Indore, Jaipur ve Kochi gibi semtlerde ev fiyatları daha uygun seviyelerde bulunmaktadır. 

Hindistan’da Kiralık Ev Fiyatları Ne Kadar?

Hindistan'da, ev kiralama ücretleri evlerin büyüklüğüne ve konumuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Metrekareleri büyük olan veya odası çok olan evlerin kira bedelleri daha yüksek olmaktadır. Şehir merkezlerinde bulunan evlerin kira ücretleri genellikle daha yüksek olup, şehre uzak yerlerdeki evlerin kiraları daha düşük seviyelerde yer alıyor.

Hindistan'da, kiralık ev fiyatları şehrin merkezine yakınlığına göre değişkenlik göstermektedir. Delhi ve Bengaluru gibi şehirlerde ev kiralama bedelleri genellikle daha düşük olurken, Mumbai, Kolkata ve Chennai gibi şehirlerde ev kiraları oldukça yüksek seviyelerde yer almaktadır.

Aşağıdaki tablo, Hindistan'da ev kiralama bedellerini göstermektedir.

Hindistan Ev Kiraları Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odalı) 20.000 rupi
Şehir merkezine uzak daire (1 yatak odalı) 8.000 rupi
Şehir merkezinde daire (3 yatak odalı) 80.000 rupi
Şehir merkezine uzak daire (3 yatak odalı) 40.000 rupi

Hindistan Mumbai'de Kiralık Ev Fiyatları 

Hindistan Mumbai kiralık ev fiyatları semtlere göre değişmektedir. Mumbai’de bir dairenin kira fiyatları ortalama 5.000 Hindistan rupisidir. Mumbai’de ev kiraların artmasında etkili olan faktörler, Mumbai’de yaşam maliyetinin yüksek olması ve inşaat malzemeleri fiyatlarındaki artıştır.

Hindistan’da En Ucuz Ev Kiraları Hangi Şehirde?

 Aşağıda belirtilen şehirler, ev kiralama maliyetleri açısından Hindistan'da en uygun olanlarıdır:

  • Hyderabad
  • Navi Mumbai
  • Ghaziabad
  • Kolkata
  • Pune
  • Indore
  • Jaipur
  • Kochi

Hindistan’da Satılık Ev Fiyatları 

Hindistan'da ev satın alma fiyatları, şehir konumuna, şehir merkezine olan uzaklığına ve evin odalarının sayısına göre değişiklik gösterir.

New Delhi, Mumbai, Gurgaon, Bangalore, Pune ve Chennai, Hindistan'da satılık ev fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerdir. Jaipur, Noida, Lucknow, Indore ve Ahmedabad ise Hindistan'da ev fiyatlarının en düşük olduğu yerler arasındadır.

Hindistan’da satılık evler Hindistan satılık ev fiyatları
Şehir merkezinde daire (1 yatak odalı) 51.380 rupi
Şehir merkezine uzak daire (1 yatak odalı) 18.000 rupi
Şehir merkezinde daire (3 yatak odalı) 81.270 rupi
Şehir merkezine uzak daire (3 yatak odalı) 53.000 rupi

Hindistan Delhi'de Satılık Ev Fiyatları 

Delhi'de, ortalama satılık ev fiyatı 15.631 Hindistan rupisidir. 2 odalı evler için fiyatlar 330.000 rupi ve 4 odalı evler için fiyatlar ise 10.000.000 rupi skalasındadır.

Hindistan emlak sektöründe, Delhi'deki ev fiyatlarının yükselmesine etki eden faktörler arasında artan talep sayısı ve inşaat malzemelerinin fiyatları yer alıyor. Hindistan'ın başkenti New Delhi'deki ev fiyatları, Kolkata, Mumbai ve Noida şehirlerine kıyasla daha uygun seviyelerdedir. Örneğin, New Delhi'de ortalama satılık ev fiyatı 15.631 rupi iken, Kolkata'da 42.740 rupi ve Mumbai'da 35.000 rupi civarındadır.

Etiketler ev fiyatları
Yorumlar
Kalan Karakter 800