SGK'dan yeni hizmet: Emekli maaşı hesaplama

Emekli olursam ne kadar maaş alırım sorusunun yanıtı artık bir tık uzağınızda. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni bir uygulama başlatarak, emekli olduklarında alacakları maaşları sorgulama imkanı sağladı. Ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenmek için yapmanız gerekenler.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen SGK, emekli olursam ne kadar alırım hesabını paylaştı.

Önümüzdeki ocak ayında yeni bir zam alacak emekli maaşları en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca vatandaş emekli maaşı alırken, bir o kadarı da yaş ve prim şartının dolmasını bekliyor.

Son olarak banka promosyonları ile sevinen emekli ve emekli olmak isteyenlere bir haber de SGK'dan geldi. EYT'li, 4A, 4B, 4C SSK Bağ-Kur tüm emeklileri ilgilendiren hesaplamalarda güncelleme yaşandı.

Bilindiği üzere çalışılan sigorta sistemine yatırılan primlerin hesaplaması yapılırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanıyor. İşte 2022 4A, 4B, 4C SSK Bağ-Kur tüm emekli maaş hesaplamaları!

EMEKLİ MAAŞIM NE KADAR?

Emekli maaşınızı öğrenmek için yapacağıız tek şey arama motoruna; 'uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/' yazman ya da bu bağlantıyı tıklamak; uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Sonrasında T.C Kimlik numaranızı, SSK Sicil Numaranızı, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgilerinizi yazıp, 'Sorgula' butonuna bastığınızda emeklilik hesaplamanız yapılacak.

Zor insanlarla mücadelenin anahtarı!Zor insanlarla mücadelenin anahtarı!Prof. Dr. Kültegin Ögel, zor insanların davranışlarını ve mücadelenin anahtarını anlattı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800