Yatırım Yapmak: Hiçbir Şey Eskisi Gibi Değil

Siz (ya da aileniz) o kadar çalıştınız, kazandınız, biriktirdiniz. Bırakın paranız da çalışsın, kazansın. Yatırım yapın.

Eskiden anneannelerimizin döneminde, yatırım yapmak çok kolaymış. Biraz birikim oluştuktan sonra emlak, altın gibi elle tutulur, görülür, ne olduğu anlaşılır yerdeymiş herkesin yatırımları.

Emlak fiyatları hep arttığı için, nerede ev, arsa, bina alabilirsen al kârmış eskiden. Altın deseniz, değeri genelde hep artan kıymetli bir maden olarak bilinir. Hem emlak, hem altın fiyatları arttığı için, insanlar enflasyona karşı da korumuş olurlarmış kendilerini... Yatırım yapmanın temel nedenlerinden biri, paramızı enflasyona karşı korumak.
Enflasyon? Eldeki paranın, fiyatların pahalılaştığından dolayı, git gide değer kaybetmesi. 

Şimdi yatırım hem eskisinden daha fazla önem kazandı, hem çok boyutlu oldu, hem de bir o kadar zorlaştı. Yatırım Uzmanlığı diye bir meslek oluştu.

Yatırım eskisi kadar kolay değil:

İletişim Çağı: Internet ve teknoloji sayesinde bilgi hem her yere, hem hızlıca yayılıyor. Erişilmez, gizli, saklı diye bir şey yok. Internet, görüntülü telefon, sensörler... İnsan şaşırıyor.

Bilgi Bombardımanı: O kadar çok bilgi var ki… Bu bilgileri nasıl takip edeceksiniz, okumak için nasıl zaman ayıracaksınız, nasıl anlayacaksınız ve uygulamaya koyacaksınız.

Her şey hızla değişiyor: Bir konferansta dinledim, birkaç sene sonra bir çocuk ilkokuldan mezun olurken, o zamana kadar ögrendiği her şey yenilenmiş olacakmış.

Herkes herkesi, her şey her şeyi etkiliyor. Örneğin Hintliler düğün zamanında da çok altın takı taktı diye dünyada altın fiyatları artıyor. Amerika da insanlar ev kredilerini ödeyememesi yüzünden İstanbul'da ev fiyatları etkileniyor.

Denizde kum, yatırımda çeşit: Bugünlerde her şeye yatırım yapmak mümkün. Portakal suyuna bile yatırım yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Ama ne yazık ki, bunların birçoğunu anlamadan alıyor bir sürü para kaybediyor insanlar. Unutmayın, para konularında hiçbir şey yapmamak, anlamadan bir şey yapmaktan daha iyidir!


Özetle, yatırım paramızı enflasyon karşısında korumak ve paradan para kazanmak için yapılır. Yatırım önemlidir. Yatırım gereklidir. Yatırım yapmak için bir uzmana danışmak çok faydalıdır ama uzmanlara danışsanız bile, kararlarınızı her zaman kendiniz vermelisiniz. Unutmayın, kendi paranızı yönetme gücüne sahip kişi kendinizsiniz, çünkü kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve düşünüyorsunuz.

Bunu yapabilirsiniz, bunu beraberce başaracağız. Bu güç sizde var, yeter ki isteyin. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800