İşkur’a kayıt nasıl yapılır?

Fabrikaların üretim artışına gitmesi ve turizm gibi hizmet sektörlerinde sezonun açılması nedeniyle yoğun eleman arayışı var. İş arıyorsanız, önce İşkur’a kayıt yaptırmanız gerekiyor, İşkur'a kayıt nasıl yapılır? İşte adım adım kayıt için yapılması gerekenler.

Türkiye İş Kurumu (İşkur), işverenden gelen talepler doğrultusunda açık iş sayısını açıklıyor. İşkur, 2022 yılının 3.5 aylık döneminde istihdam edilmesini sağladığı kişi sayısı 398 bine ulaştı. Sizde iş arıyorsanız, açık olan işlere başvurmak istiyorsanız bunun ilk adımı İşkur’a kayıt olmaktır.

İNTERNET ÜZERİNDEN YA DA ŞAHSEN BAŞVURU

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların esube.iskur. gov.tr üzerinden üye olarak veya şahsen kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları gerekiyor.

İş arayanların İşkur’a kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları şartı aranıyor.

Eğer kaydınız yoksa önce adresi üzerinden ‘üye ol’ seçeneğini tıklayarak ve TC kimlik numaranız ile gerekli bilgileri yazarak kaydınızı yapabilirsiniz. Devamında özgeçmiş sayfanızda yer alan ‘öğrenim bilgileri’ ile ‘meslek bilgileri’ alanlarını doldurmanız ve ‘kişisel bilgiler’ alanında yer alan ‘iş arama statüsü’ne tıklayarak iş arama statünüzü aktife almanız gerekiyor.

İLANLARI GÖRÜNTÜLEME 

Özgeçmiş sayfanızı doldurduktan ve iş arama statünüzü aktife aldıktan sonra iş arayan sayfanızda ‘iş ilanları’ sekmesine tıklayarak başvurusu devam eden kamu veya özel sektör işçi alım ilanlarına ulaşabilirsiniz. ‘Bana uygun işler’ sekmesine tıkladığınızda ise sadece özgeçmiş sayfanızda yer alan bilgilerle eşleşen (kişisel durum, meslek, öğrenim bilgisi vb.) ilanlara ulaşabilirsiniz. İlgili ilanın üstüne tıkladığınızda ilana ilişkin detaylı bilgilerin (genel hususlar, özel şartlar, meslek, öğrenim ve kişisel özellikler vb.) yer aldığı ilan detayına ulaşabilirsiniz.

ENGELLİ KAYDI

Engelli; doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının engellilik sağlık kurulları tarafından düzenlenen “Ek-1 Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-2 Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-3 Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu” ve/veya “Ek-4 Çocuklar İçin Terör Kaza ve Yaralanma Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelenen kişi olarak tanımlanmaktadır.

ESKİ HÜKÜMLÜ KAYDI

Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden; cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

İŞKUR ile Para Kazanma ve Meslek ÖğrenmeİŞKUR denilince akla iş bulmak için bir kurum gelse de İŞKUR sadece iş imkanı sağlamıyor aynı zamanda eğitim de veriyor. Peki kim İŞKUR’dan faydalanabilir? İŞKUR’da nasıl para kazanılır, İŞKUR aylık ne kadar veriyor? Gelin hep birlikte detaylara bakalım.

 

Etiketler Haber eleman İş İŞKUR
Yorumlar
Kalan Karakter 800