En iyi gayrimenkul yatırımı nedir?

Gayrimenkul yatırımı, en çok tercih edilen yatırım türüdür. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır? Gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Güncelleme:

Ev, arsa gibi taşınmazlar gayrimenkul olarak adlandırılır. Gayrimenkul yatırımı, taşınmazların satın alınıp kullanılması yerine, gelir kazanmak veya daha sonra kullanmak için satın alınmasına denir. Gayrimenkul yatırımı ofis, bina, dükkan gibi devredilebilir mülklerdir.   

Kimler Gayrimenkul Yatırımı Yapabilir?

Gayrimenkul yatırımı, uzun vadede kazandıran bir yatırım türüdür. Alınacak gayrimenkul türü, ne için kullanılacağı ve bulunduğu konum dikkat edilmesi gereken önemli maddelerdir.

18-65 yaş aralığında, belli bir sermayesi olan herkes farklı taşınmazlara yatırım yapabilir. Ancak tapu işlemleri için yaş şartı önemlidir.

En iyi gayrimenkul yatırımı nedir?  resim: 0

Neden Gayrimenkul Yatırımı Yapılmalı?

  • Değerini Yitirmez: Somut bir mal varlığına sahip olmak, hem kendinizi güvende hissettirir, hem de banka ve borsalarda yaşanan çeşitli sıkıntılardan etkilenmemiş olursunuz.
  • İleride Değerlenecek Bölgeler Kazandırır:  Henüz gelişmemiş ya da az gelişmiş yerlerden alınan ev ve arsalar, ileride en çok kazandıran taşınmazlardır. Bir diğer avantajı ise, alırken uygun fiyata alınmasıdır. Bölge geliştikçe ve talep arttıkça aldığınız fiyatın çok daha fazlasını elde edebilirsiniz.
  • Çocuklarınız İçin Yatırım: Gayrimenkul yatırımları değer kaybetmediği için, çocukların geleceği için yapılacak en doğru yatırımdır. Satın alınan ev veya arsayı, 15 yıl sonra bile aldığınız fiyattan çok daha fazlasına satabilirsiniz.   
  • Ek Gelir Elde Edebilirsiniz: Satın aldığınız dükkanı, evi, arsayı ileriye dönük aldıysanız ve kullanmıyorsanız kiraya vererek, ek gelir elde edebilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  1. Sermayenizin ve mali gücünüzün yeterliliğinden emin olun.
  2. Gayrimenkul yatırım amacını belirlemelisiniz.
  3. Taşınmazın yer aldığı bölgeyi iyi araştırıp, kira getirişinizi öğrenmelisiniz.
  4. Taşınmazın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığını araştırmalısınız.
  5. Gayrimenkul yatırımı için bankaların kredi oranları, faiz oranları vs. dikkat etmelisiniz.

En iyi gayrimenkul yatırımı nedir?  resim: 1

Gayrimenkul Yatırımı İpuçları

  • Gayrimenkul bölgesinin kira getirisi hakkında iyi bir araştırma yapmalısınız.
  • Taşınmazın bulunduğu bölgede ulaşımın rahat olması, yakınında hastane, market, okul bulunması büyük avantajdır. Kiraya verdiğinizde bu etkenler çok önemlidir.
  •  Kira getirisi yüksek olan yerleri seçmelisiniz.
  • ‘Evin tapusu kat mülkiyetli mi, kat irtifaklı mı? Evin iskanı var mı? ‘ gibi soruların yanıtını kesinlikle öğrenmelisiniz.
  •  Satın aldığınız konutun aidatını öğrenmelisiniz. Aidat fiyatı da kirayı etkileyen faktörler arasındadır.
Depreme karşı karbon fiberle güçlendirmeDepreme karşı karbon fiberle güçlendirmeKahramanmaraş depremleri sonrası riskli yapıların depreme karşı güçlendirilmesi gündemde. En çok merak edilen yöntem ise yapının karbon fiber lifleri kullanılarak depreme dayanıklı hale getirilmesi... İşte karbon fiber güçlendirmeye dair merak edilenler...

 

Etiketler konut gayrimenkul arsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800