Borsadaki yatırımcı sayısı tepetaklak oldu! Tarihi göçün arkasındaki gerçek ne?

Borsa İstanbul, 2023 yılında pek çok açıdan rekor kırdı. Gerek Bist 100 endeksi rekorları gerekse yatırımcı sayısı olarak gelen bu rekorlar sonrasında düşüş yaşanmaya başladı.

Güncelleme:

Borsa İstanbul, 2023 yılında pek çok açıdan rekor kırdı. Gerek Bist 100 endeksi rekorları gerekse yatırımcı sayısı olarak gelen bu rekorlar ile farklı pek çok olgu da beraberinde gelmiş oldu. Bununla birlikte borsada yatırımcı sayısının arttığı dönemlerden sonra hızlı bir şekilde geri düşüşte yaşanıyor. İşte detaylar…

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 8 milyon 205 bin 976 oldu. Bir önceki aya nazaran görülen %4,1 oranındaki düşüş ün yansıması ile birlikte Kasım ayında borsadan tam 349 bin 862 kişi ayrılmış oldu. Rekorlar ile dolu olan borsada son 4 aydır devam eden artışta bu haberlerin etkisi ile birlikte azalışa çevrilmiş oldu.

Borsadaki yatırımcı nereye gidiyor?

Merkez Bankası tarafından yapılan son faizler ile birlikte parasını faize koyan pek çok yatırımcı dikkat çekiyor. İşte yatırımcıların borsadan sonra faizi tercih etmelerindeki ana sebeplerden bir tanesi de bu faiz artışları oldu. 1 milyon TL’si olan kişi için aylık olarak 50 bin TL faiz getirisi oldukça cazip geliyor. İşte bundan dolayı insanlar parasını borsadan ziyade faizde değerlendirmek istiyor. Borsa İstanbul’da tekrar faizlerin yükselmesi ile birlikte yeniden artan yatırımcı ilgisi ile karşı karşıya kalabilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800