Borsa İstanbul'da öne çıkması beklenen 5 şirket

Global Menkul Değerler'in Türkiye Strateji Raporu'na göre, temmuz ayı dezenflasyon sürecini işaret ederken, Borsa İstanbul'da öne çıkması beklenen şirketler raporla birlikte duyuruldu.

GMD'nin Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan 2024 Türkiye Strateji Raporu'na göre, kısa vadeli büyüme potansiyelinde olası yavaşlama ve faiz getirili enstrümanlara yönelim gibi faktörlere rağmen, Borsa İstanbul'a olan ilginin güçlü bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

Rapora göre, yılın ilk yarısında faiz artışlarından ve istikrarlı Türk Lirası'ndan fayda sağlayan banka ve sigorta sektörleri ile finansman ihtiyacı düşük ve reel büyüme potansiyeli olan perakende ve telekom gibi dirençli sektörler, ihracatçı ve teknoloji ağırlıklı şirketlerin teşviklerden faydalanan belirli hisseleri olumlu bir performans sergileyebilir.

Raporda ayrıca, 2024 yılına yönelik enflasyon tahminleri de bulunuyor. Enflasyonun Mayıs 2024'e kadar yükselmesi beklenirken, haziran ayında dengede kalması ve sonrasında hızlı bir dezenflasyon sürecine girmesi öngörülüyor. Raporda, 2024 yılının "yüzde 45,5 faiz oranıyla" tamamlanması bekleniyor. 

Türkiye ekonomisinin yıl sonuna doğru beklenen faiz indirimleriyle yüzde 4 büyüme kaydetmesi öngörülüyor.  Para Politikası Kurulu'nun ocak ayındaki toplantısında politika faiz oranında 150 baz puanlık bir artış beklenirken, sonraki dönemde faiz oranının sabit tutulacağı belirtildi.

Raporda ayrıca, enflasyondaki iyileşmeye paralel olarak ekim ayından itibaren kademeli olarak faiz indirimleri yapılması ve 2024 sonunda faiz oranının yüzde 40 bandına çekilmesi öngörülüyor. 

Hangi şirketler öne çıkacak? 

Raporda yer alan hisse portföyünde, TSKB, ISCTR, KRDMD, BIMAS ve TTKOM gibi şirketler bulunuyor. BIST100 endeksinin yıl sonu hedefi 11 bin 600 puan olarak belirlenirken, endeksin 2024 yılı getirisinin yüzde 55 civarında olması bekleniyor. 

Makro görünüm ve küresel konjonktürü dikkate alarak, büyüme hassasiyeti daha düşük, faiz oranlarındaki artışa dirençli ve cazip çarpanlara sahip hisselerin öne çıkacağı belirtilen raporda, uzun vadeli perspektifte dengeli bir portföy oluşturulmasının önerildiği ifade edildi.  Ayrıca, yeni ekonomi yönetiminin adımlarına paralel olarak bankacılık sektöründe önemli iyileşmeler olduğu ve bu nedenle portföyde banka ağırlığının yüksek tutulması tercih edildiği belirtildi. 

Etiketler BIST100 şirket
Yorumlar
Kalan Karakter 800