Depremzede öğrencilerin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak

Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde öğrenim gören veya bu illerden gelen öğrencilerin, ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti, devlet tarafından karşılanacak. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Vakıf Üniversitelerindeki öğrencilerin öğrenim ücreti ödenecek mi?

Güncelleme:

Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden veya olağanüstü hal ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Söz konusu öğrencilerden, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyenlerin paraları, yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

Vakıf Üniversitelerinde Öğrenim Ücretleri Ödenecek mi? 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK Başkanı) Erol Özvar, vakıf üniversitelerinde okuyan deprem bölgesindeki öğrencilerin öğrenim ücretiyle ilgili de bir karar tavsiyesinde bulunarak, “Vakıf yüksek öğretim kurumlarımızın depremden etkilenen illerde 1. derecede yakını vefat eden veya konutları yıkılan ya da hasar gören öğrencilerin bahar dönemi taksit ödemelerini güz dönemine ertelemelerini, kolaylık sağlamalarına karar verilmiştir” açıklamasında bulundu.

Deprem Bölgelerinde Hangi Üniversiteler Kapandı?

  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  • Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
  • Adıyaman Üniversitesi
  • Hatay M. Kemal Üniversitesi
  • İskenderun Teknik Üniversitesi

Türk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere bursTürk Eğitim Vakfı’ndan depremzede öğrencilere bursTürk Eğitim Vakfı (TEV), depremden etkilenen illerde bulunan veya ailesi bu illerde olan öğrencilere Afet Bursu sağlıyor. Son başvuru tarihinin 7 Mart olduğu Afet Bursu'na binlerce kişi başvuru yaptı.

 

Etiketler deprem depremzede
Yorumlar
Kalan Karakter 800