Dubai Asgari Ücret 2023

Dubai petrol gelirleriyle bilinen bir ülkedir. Peki, Dubai'de 2023 asgari ücret ne kadar? Dubai net asgari ücret ne kadar? Dubai saatlik asgari ücret ne kadar?

Ülkelerin ekonomik refah seviyesine göre belirlenen asgari ücretler, ülkelerin gelir kaynaklarına göre değişim gösterir. Her ülkenin asgari ücreti birbirinden farklıdır. Zenginlik kaynağının petrol olduğu Dubai’de de asgari ücret tüm ülkelerden farklıdır. Dubai’ye gitmek isteyen bir insanın ilk aklına gelen soru ‘Dubai’de asgari ücret ne kadar?’ sorusudur. Sizler için haberimizde bu soruya yanıt verdik.

Dubai Asgari Ücret Ne Kadar?

Dubai’de Birleşik Arap Emirliği Dirhemi (AED) para birimi kullanılmaktadır. Dubai’de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır. Bu rakamları dolar olarak hesapladığımızda ise üniversite mezunları 3.240 dolar, tecrübeli işçiler 1.890 dolar almaktadır.

Dubai Net Asgari Ücret?

Dubai’de belirli bir asgari ücret olmadığına değinmiştik. Ancak, Dubai’deki meslek maaşlarını ortalama olarak hesapladığımızda 21.120 AED’dir. Bu da 5.700 dolara tekabül eder.

Dubai Saatlik Asgari Ücret Ne Kadar?

Dubai’de de asgari ücret diğer çoğu ülkede olduğu gibi saatlik olarak hesaplanmaktadır. Saatlik hesaplamalar da işin yoğunluğuna göre değişmektedir. Dubai’de tüm iş gruplarının ortalama saatlik ücreti 120 AED’dir. Dolar olarak hesaplandığında 32,40 dolara denk gelmektedir.

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800
sdhgjkç sdgfkök
2 yıllık mı 4yıllık mı