Özlem Denizmen yanıtladı: Finansal hata

'Borçlarımızı düşündükçe üzülüyorum...' diyen Ayla Hanım'ın sorusunu, Özlem Denizmen Posta Gazetesi köşesinde yanıtladı.

SORU: İki kredime ve kredi kartlarına borcumuz var. Eşim de, ben de asgari ücret kazanıyoruz. Evimiz kira. Borçları düşündükçe üzülüyorum. ’Biz bu hatayı nasıl yaptık’ diyorum. Tüm borçları kapatıp sıfırdan başlamak istiyorum. Fikir verebilir misiniz? Ayla

CEVAP: Hayatta her şey hepimiz için. Finansal hatalar olabilir, yeter ki buna sebep olan davranışlarını değiştir. Kendini de eşini de suçlama. Hatalarını analiz et, plan yap ve borçları kapat. En önemlisi kendine inan.

  • Borçlar neden oluştu? İyi borç muydu? Paranın nereye gittiği belli olan borçlar mı? Yoksa bütçenizi aşan harcamalar için mi borçlandın? Harcama alışkanlıkları sebebiyle borçlandıysan durdur. Kredi kartını bir süre kullanma.
  • Eşin ve sen ek gelir oluşturabilirsiniz.
  • Bankanla samimiyetle konuş. Onların çözüm önerilerini dinle, bütçene uygun yapılandırma imkanlarını değerlendir.
  • Satıp borç kapamada kullanabileceğin varlıkların var mı? Satmaktan çekinme, huzurun daha önemli, tekrar yerine koyarsın. Son karar sizin.
Her borç aynı mı?Hemen cevabı verelim: HAYIR, her borç aynı değildir. Borcun da amaçlısı ve amaçsızı var. Peki amaçsız borç ve amaçlı borç nedir?

 

Etiketler borç kapatma Borç
Yorumlar
Kalan Karakter 800