Borcumu ödeyebilmem için yol gösterir misiniz?

Özlem Denizmen, Posta Gazetesi'ndeki köşesinde sizlerden gelen soruları yanıtladı.

SORU: Arkadaşımın tavsiyesiyle girdiğim kripto paradan yaklaşık 30 bin lira zarar ettim. Kaybettiğim parayı şans oyunlarından kazanırım diye düşündüm ama şansım yaver gitmedi oradan da zarar ettim. Bunlar için kredi çekmiştim 40 bin lira civarında borcum var. Aylık 7 bin lira gelirim var, Çok üzgünüm. Bu borçları ödeyebilmem için yol gösterebilir misiniz?  Nejat

CEVAP: Üzülmenin faydası yok. Bunlardan ders çıkar ve çözüme odaklan.

  • Şans oyunu niye? Getiriyi şans oyunlarında arama.
  • Eş dosttan ‘tüyo alarak’ veya sosyal medyadan okuduklarınla değil, bankacına danışarak, onun sana yapacağı risk ve yatırım testlerine göre yatırım yap.
  • Kredi ödemelerini düzenli yapamıyorsan zaman kaybetmeden bankanla iletişime geçip yapılandırma talebini ilet, onların önerilerini de dikkate alarak değerlendir.
  • Bu geçici dönemde sadece ihtiyaçlarına harcama yaparak gelirinin kalanını borç kapamada kullan.
  • Ek gelir yaratabilir misin? Bir düşün, neler yapabilirsin? Hangi konuda iyisin ve kolay iş bulabilirsin?
  • Sen sen ol bundan sonra bilmediğin, riskli yatırım araçlarında karar vermeden önce çok iyi düşün. Araştırarak, işleyişi bilerek karar ver ve kredi çekerek değil kendi birikiminle yatırım yap.
Özlem Denizmen'den finansal özgürlük sırları Özlem Denizmen'den finansal özgürlük sırları Finansal açıdan özgür müsünüz? Finansal Okuryazarlık Girişimcisi Özlem Denizmen, finansal özgürlük için yapmanız gerekenleri sıralıyor.

 

Etiketler Kripto Para Borç
Yorumlar
Kalan Karakter 800