İşte finansal özgürlük sırları

Finansal açıdan özgür müsünüz? Finansal Okuryazarlık Girişimcisi Özlem Denizmen, finansal özgürlük için yapmanız gerekenleri sıralıyor.

1 6 Doğru Çevre

Çevren neyse sen o olursun. Çok harcayanlarla çok harcarsın, çok söylenenlerle çok söylenirsin. Zamanını en fazla kimle geçiriyorsun bir liste yap ve onlar senin hayatına NET ne katıyor?

2 6 TV/Netflix/Instagram/Youtube

Kimleri takip ediyorsun? Farklı düşünceler var mı? Hep benzer tip şeyleri izler ve takip edersen bu dönemde para kazanamayacak zihne sahip olursun.

3 6 Yaşam Stili/Ego

Sen şeylere sahip değilsen, şeyler (Ev, araba, yüzük,saat...) sana sahip oluyor ve senin kararlarını yönetiyorsa yandın.

Tanımadığın insanlara gösteriş yapmak için sahip olmadığın paraları harcama.

4 6 Multi Gelir

Farklı gelir kaynakları yaratmalısın. Maaş yetmez. İyice yetmeyecek. Pasif gelir veya ek online işler. Bunlar artık ÇOK kolay. (Ama aynı arkadaşlarla takılıp aynı dizileri seyrederek olmuyor!)

5 6 Günlük Yatırım

Eline geçen paralardan 10 Euro, 50 TL,100 TL, 200 TL, 300 TL her neyse hemen yatırıma gönder. Bir yemeğe gitmeyiver o parayı hemen yatırıma yönlendir. Bir kahve almayıver o parayla hemen yatırım yap. 17. ayakkabını almayıver o para hemen yatırıma gitsin.

Nereye? 

Sepet yap, örnek (Tavsiye değil!)

  • Altın/Gümüş vs. 
  • ETF/Hisse Fonu
  • Bono
  • Fractional Shares/Küçük hisse
  • Çin Yuanı/Rus Rublesi/Euro vs
  • Platin/Nikel/Buğday vs 

Bunlar artık çok kolay.

6 6

Darwin ne demiş: En iyi adapte olabilen hayatta kalır. Sen de yeni döneme adapte ol! 

Yorumlar
Kalan Karakter 800