Borçları temizlemenin 5 etkili yolu!

İş kayıpları ve sağlık harcamaları gibi zorluklar, büyük borçlara yol açabilir ve önemli bir sorun haline gelebilir. Borçlardan kurtulmak için plan yapmak rahatlamanıza yardımcı olur.

Birden fazla kredi kartı borcunu, sağlık harcamalarını, kredileri veya diğer borçları ödemek için uğraşıyorsanız, borç kapatma planı oluşturmak yükünüzü hafifletmenin ve finansal durumunuzu tekrar yoluna koymanın ilk adımıdır. 

DEĞERLENDİRİN VE PLAN YAPIN 

Her ay kredi kartı borcunuzun asgari tutardan fazlasını ödeyemediğinizde, bileşik faizin etkileri nedeniyle borcunuz zamanla artar. Ayrıca kredileriniz, elden borcunuz da varsa borç sarmalına girmeniz kaçınılmaz olur. 

Yapmanız gereken ilk şey, tam olarak ne kadar borcunuz olduğunu anlayıp büyük resmi görmek. Alacaklıya göre tüm borçlarınızın bir listesini çıkarın. Borcun miktarı, faiz oranı ve vadesini de yazın. Bu, en iyi ödeme stratejisine öncelik vermenize yardımcı olacak. Motivasyon olması için küçük bir borcunuzu mümkünse kapatın. Kendinize güveniniz olsun. 

BANKAYLA GÖRÜŞÜN 

Ödemelerin gerisinde kaldıysanız ve mevcut seçenekleriniz konusunda yol gösterilmesine ihtiyacınız varsa, ailenizden ve arkadaşlarınızdan borç alma gibi düşünceleri bir kenara bırakın. Bankanızla konuşmak, borcunuzu en iyi nasıl çözeceğiniz konusunda size net bir çözüm verebilir. Bulunduğunuz şartlara göre borcunuzu yapılandırma, size uygun ödeme planı oluşturma imkanınız olabilir. 

PAZARLIK YAPIN VEYA ERTELEYİN

Elden borç veya bankaya olan borçlarda durum değişebilir. Borç aldığınız kişiye ve kuruma ödeme planı veya faiz oranı konusunda pazarlık yapabilirsiniz. Taksit erteleme gibi bir seçeneği düşünebilirsiniz. 

YAŞAM TARZINIZI DÜZENLEYİN

Yüksek tutarlı borçlarınız neden oluştu? Fazla harcamalarınız, bütçenize uymama bunun sebebi olabilir mi? Günlük alışkanlıklarınız ve harcamalarınız konusunda kendinize ve ailece dürüst olun. Geçmiş ayların kredi kartı ekstrelerine bakın. Sorunu tespit edin ve gerekli yaşam tarzı değişikliklerini yapın. Kaktüs moduna geçin ve sadece ihtiyaçlarınıza odaklanın, borçlarınızı kapatana kadar kredi kartı kullanmayın. Yeni bir borç yapmayın. 

EK GELİR KAZANIN 

Borçlarınızın sebebi bilinçsiz yapılan harcamalar değil de gelir yetersizliği ise ikinci bir işe başlayarak gelirinizi artırın, ailenizde çalışabilecek herkes bütçeye katkıda bulunsun. Bu sayede elinize geçen parayı borçlarınızı ödemek için kullanabilirsiniz. 

Bu adımlara bağlı kalarak borç döngüsünü kırmak, kredi notunuzu iyileştirmek ve gelecekteki yatırım hedeflerinize ulaşmak mümkün. Zaman, ailece birbirinize kenetlenme ve sabırla bu işin üstesinden gelebilirsiniz. 

Maaş geldiği gibi borçlara mı gidiyor?Maaş geldiği gibi borçlara mı gidiyor?Kredi kullanarak hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsanız, öncelikle dikkat etmeniz gereken bir konu var.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800