Maaş geldiği gibi borçlara mı gidiyor?

Kredi kullanarak hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsanız, öncelikle dikkat etmeniz gereken bir konu var.

Ayın ilk gününde maaşın çoğu hatta belki de hepsi borç ödemelerine gidecek. Borç ödemeleri yapıldığı için kendimizi kısa süreli rahat hissederiz fakat yine aynı kısır döngüye gireriz. İşe git para kazan borç öde… Ne kadar uğraşsak ta bu kısır döngüden çıkmak hayal gibi gelir.

Ama öyle değil!

Bu kadar borç neden oldu, farkında mısınız?

Aslında borç ödemeyle değil ama harcama ile ilgili sorununuz olabilir mi?

Sürekli kredi kullanarak yaşadığımız hayatı sürdürmek, düzlüğe çıkmak kolay değil. Artık borç ödemek istemiyorsanız; yapmanız gereken ilk şey, bu kadar parayı nereye harcıyorsanız acilen durdurmak. Tüm giderlerin kaynağını tespit ederek harcamaları durdurmazsanız bu döngüden çıkmak mümkün değil. Buna karar verdikten sonra (bu kararı ailemizle birlikte verirsek daha hızlı sonuç alınır) tüm kredileri en yüksek borcun olduğu bankayla görüşerek orada toplamak ve makul düzeyde ödeyebileceğiniz bir taksit tutarına gelecek şekilde taksitlendirmek çözüm yolu olabilir.

Etrafımızda sürekli kredi kampanyaları uçuşup duruyor. Neredeyse kredi kullanmaya zorluyorlar. Telefon mesajları, mailler, reklamlar… Gerçekten ihtiyaç olmadan ihtiyaç kredisi almayın. Adı üstünde ‘ihtiyaç’ kredisi! Sizin krediye ihtiyacınız var mı, yok mu? Bunu düşünerek karar verin. Kredi kullanırken bunun bir masrafı ve faizi olduğunu unutmayın.

 Ne kadar kredi almak istiyorsunuz? Alacağınız krediyi nasıl ödeyeceksiniz? Bunları planlayın. Aylık ödemeleriniz para durumunuzu zorlamamalı. Mesela ayda 10 bin lira kazanıyorsanız aylık ödemeleriniz 2 bin 500 lirayı geçmemeli. Dörtte bir borç/gelir oranı ihtiyaç kredilerinde ideal orandır. 

Finansal Özgürlüğe 5 AdımFinansal açıdan ilerlemek için borçlarınızdan kurtulmak, geleceğiniz için birikim yapmak ve her zaman hayal ettiğiniz hayatı yaşamak için şu 5 adımı izleyin.

 

Etiketler Maaş Kredi Borç
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Yusuf Uçar
Ben bir ayda basvuru yaptım daha degerlendirme aşamasında ne yapmam lazim