Yöneticilerin iş mülakatı sırasında kullandığı 5 soruluk hızlı test!

İş görüşmesine girmeden önce bu sorulara hazırlıklı olmanız işinizi kolaylaştıracak.

1 5 İYİ İNSAN TESTİ

Yöneticiler, işe alımcılar ‘Karşımdaki iyi bir insan mı?’ diye düşünür. Bu soruyu cevaplamak için uzun bir ara verip düşünmeniz gerekiyorsa, o zaman ‘’Ekibimde olmamalı.’’ kararını alırlar. Pek çok insan işte iyiliğin önemli olmadığını düşünür ve hatta bazıları bunun iş hayatında bir sorumluluk olduğunu düşünür. Ancak artık bu durum değişiyor. 


Kalbiniz doğru yerde mi? Nazik misiniz? Başkalarını gerçekten önemsiyor musunuz? Bilginizi, zamanınızı paylaşmayı istiyor musunuz? Yardımcı olmak sizin değerlerinizden biri mi? Birlikte çalıştığımız kişiler iyi bir insansa, hepimiz daha iyi oluruz.

2 5 ENERJİ TESTİ

Buradaki soru ‘’Bu kişi bana enerji mi veriyor yoksa enerjimi alıyor mu?’’


Büyük başarı elde etmek tamamen enerji ile ilgilidir ve genellikle iş görüşmesi sürecinde bir kişinin enerjisi hakkında güçlü bir fikir edinebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız insanlar enerjinizi çekmek yerine size enerji verirse, daha büyük hayaller kuracak ve daha hızlı hareket edeceksiniz.


Bu nedenle, hangi insanlarla yakın çalışacaklarını düşünürken her sabah işe gelmek için heyecanlanan kişileri bulurlar. 

3 5 BAŞKA BİR TEKLİF TESTİ

‘’Bu kişi yarın bana gelse ve başka bir şirketten harika bir teklif aldığını söylese onu geri kazanmak için savaşır mıyım?’’


Motivasyonel konuşmacı ve yazar Jim Rohn'un bir keresinde dediği gibi, "En çok zaman geçirdiğiniz beş kişinin ortalamasısınız." Yani daha iyi olmak istiyorsanız bunu yapmanın en iyi yollarından biri, etrafınızı olağanüstü insanlarla çevrelediğinizden emin olmaktır. 

4 5 RASYONELLEŞTİRME TESTİ

‘’Bu kişinin değerini destekleyecek güçlü sonuçlar var mı?’’


Birisi için temel argümanınız gerçek sonuçlarla, başarılarıyla ilgili değilse muhtemelen onu rasyonelleştirmeye çalışıyorsunuzdur.


Bunu bir örnekle açıklayabiliriz. İnsanların "Bu kişi X okulundan mezun oldu ve bence kültürümüz için gerçekten iyi olur." demesi gibi. Kültür inanılmaz derecede önemli, ancak bir kişi gerçekten olağanüstü olsaydı, “Bu okuldan mezun olması onun şimdiki önceki rollerinde önemli bir etkisi oldu. X, Y ve Z yaptı." derdiniz. 

5 5 İLKELER TESTİ

‘’İlkelerimizi bünyesinde barındırıyor mu?’’


İnsanlardan kendi şirket kültürlerine öncelik vermelerini ve inanmalarını isterler. Örneğin bir startup için işe alım yapılırken adayların, hayalleri, hayallerinin ne kadar büyük olduğu, ne kadar hızlı hareket ettikleri, çözüm odaklı olup olmadıkları, fırsatları değerlendirmeleri, ego olmadan işbirliği yapmaları, tutkuları değerlendirilir. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800