Tek başına çalışıp iyi para kazanmanın yolları!

Sessiz bir çalışma ortamını mı tercih edersiniz? Büyük bir ekip yerine kendi başınıza çalışmayı daha çok mu seversiniz? Cevabınız evet ise, hem bakış açınıza hem de yaşam tarzınıza uygun bir iş bulmak zor değil.

Tek başınıza uzaktan çalışmayı tercih eden biri olabilirsiniz ve yalnız değilsiniz. Şu anda kariyerinizde neler olursa olsun, keşfedebileceğiniz yollar var. 

Yalnız çalışmayı seven ve bunu yaparken iyi para kazanmayı seven insanlar için en iyi işlerden bazılarına göz atacağız.

YALNIZ ÇALIŞMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yalnız çalışabileceğiniz işlere geçmeden önce potansiyel faydalarından bahsedelim. Ofis politikalarıyla uğraşmak zorunda kalmamanın yanı sıra, yalnız çalışmayı seçmeniz için birçok neden var. İşte göz önünde bulundurmanız gerekenlerden bazıları:

YALNIZ ÇALIŞMAK, ORTAMINIZI SEÇMENİZİ SAĞLAR

Dikkat dağıtıcı olmayan çok sessiz bir ortamda olmayı tercih ediyorsanız, yalnız çalışmak sizin için harika bir seçimdir. Evdeki ofisinizde olmayı seçebilir veya en iyi işinizi yapmanıza yardımcı olacak bir kütüphaneden, kafeden veya başka bir yerden çalışma seçeneğiniz de olabilir.

YALNIZ ÇALIŞIRKEN BAŞKALARIYLA NE SIKLIKLA İLETİŞİM KURACAĞINIZI SEÇEBİLİRSİNİZ

İçine kapanıksanız veya sadece dikkatinizin dağılmasını sevmeyen biriyseniz, ofis ortamları sizin için uygun olmayabilir. 

İyi niyetli iş arkadaşlarınız günde birkaç kez sohbet etmek için masanıza gelebilir veya önceden haber vermeden toplantılara çağrılabilirsiniz.

Bununla birlikte, yalnız çalıştığınızda, e-postaları ne sıklıkta yanıtladığınız, telefon görüşmeleri yaptığınız veya işle ilgili tartışmalar konusunda kontrol sizdedir.

DÜNYANIN HER YERİNDEN YALNIZ ÇALIŞABİLİRSİNİZ

Forbes Magazine tarafından bildirildiği üzere, son yıllarda dijital göçebelerde bir artış gördük.

Yaşam tarzı seçimi nispeten basittir. Dizüstü bilgisayarınızı alıp dünyanın her yerinden çalışabilirsiniz, seçim sizin.

Yalnız çalışabileceğiniz işler hakkında daha fazla bilgi edinerek kendinizi özgürleştirme fırsatına sahip olursunuz. Artık bir ofise gitmeniz gerekmediğinden, istediğiniz yerden çalışabilirsiniz. Büyük bir yolculuk tutkunuz varsa, bu sizin için doğru hareket.

YALNIZ ÇALIŞIRKEN ARTIK İŞE GİDİP GELMENİZ GEREKMEYEBİLİR

İşe gidip gelmek için günde ne kadar zaman harcıyorsunuz? Yolda geçen bu süre boşa harcanan zamandır.

YALNIZ ÇALIŞIRKEN KENDİNİZİ VE ZAMANINIZI YÖNETEBİLİRSİNİZ

Tek başınıza çalışabileceğiniz işlerden birine girdiğinizde, kendi zamanınızın kontrolü tamamen sizde olacak ve kendinize öncelik verebilirsiniz. Son teslim tarihleri, projeleri nasıl ve ne zaman tamamlayacağınızı seçebilirsiniz.

EVDEN TEK BAŞINIZA ÇALIŞABİLECEĞİNİZ İŞLER

Yalnız uçmaya hazır mısınız? 

Kendi zamanınızı ve programınızı yönetirken iyi bir maaş kazanmanızı sağlayacak birçok rol var. Biraz ilham arıyorsanız, doğru yere geldiniz.

1. İŞBİRLİĞİ YÖNETİMİ

Pek çok insan, tutkularından pasif bir gelir elde edebileceğinin farkında değil. Örneğin, video oyunlarını online olarak incelerseniz, o alanda bir pazarlamacı olabilirsiniz.

Tabii ki, bunun için güçlü bir takipçi kitlesine sahip olmalısınız ve markaların size sponsor olmaları için reklamcılara ulaşmanız gerekir. 

2. EVCİL HAYVAN BAKICISI

İnsanlar uzaktayken kedi ve köpeklerine bakarak para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? 

3. ONLINE SATIŞLAR

Online satışlar, yalnız çalışmak isteyenler için en doğrudan gelir yollarından biridir.

Başlamak için, ürünlerinizin ne olacağına karar vermeniz gerekecek. Yaptığınız ve sattığınız el sanatları, e-kitaplar veya dönüştürdüğünüz mobilyalar gibi birçok şey arasından seçim yapabilirsiniz.

4. SES KAYITLARINI DEŞİFRE EDİN 

Mükemmel bir dinleyici misiniz? Öyleyse, transkripsiyonist olabilirsiniz. 

Bu, yalnız çalıştığınız en popüler işlerden biridir. Ve online bir ajansla çalışırken genellikle uzaktan yapabileceğiniz bir iştir.

Transkripsiyon uzmanları ses kayıtlarını dinler ve kelimesi kelimesine yazar.

Doğruluk burada anahtardır. Bu nedenle, bu işlere başvurmaya başlamadan önce becerilerinizi geliştirmeniz gerekecektir. 

5. FOTOĞRAFÇI

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, bunu geliştirip bir kariyere dönüştürmek isteyebilirsiniz. Serbest fotoğrafçı olmak, gelirinizi artırmanın ve yalnız çalışmanın akıllı bir yoludur. 

6. WEB TASARIMCISI

Yaratıcı bireyler web tasarımı dünyasına bakmak isteyebilirler. Bu niş bir yetenek olsa da, yalnız çalışmanıza izin verirken size iyi bir miktar para kazandırabilir. 

Bir web tasarımcısı olmak için grafik tasarım, UX tasarımı ve Adobe paketi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. 

7. SANAL ASİSTAN

Yalnız çalışmak istiyorsanız ancak uzman bir beceri setiniz yoksa, sanal asistan olmayı düşünmelisiniz. Bu rolde birinin sağ kolu olacaksınız. Sanal asistanlar genellikle zamanlamayı, e-postaları ve diğer yönetim görevlerini yerine getirir. 

YALNIZ ÇALIŞMANIN YOLLARINI ARAYIN!

Size uygun bir iş ve yaşam tarzı yaratmak sizin elinizden uzak değil. Bu yazımızda size tek başınıza çalışıp iyi para kazanabileceğiniz birkaç meslekten bahsettik. Bununla birlikte, seçeceğiniz yol büyük ölçüde kişisel becerilerinize bağlı olacaktır.

Yalnız çalışmaya karar verdiyseniz, hiçbir şeyin sizi engellemesine izin vermeyin. 

İş görüşmesinden bir gece önce yapmanız gerekenler İş görüşmesinden bir gece önce yapmanız gerekenler Başarılı bir iş görüşmesi için hazırlık yapmanız önemli. Ayrıca iş görüşmesinden önceki gece yaptıklarınızın da görüşmeniz üzerinde etkisi vardır. Bu etkinin olumlu olması için neler yapabilirsiniz?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800