İş görüşmesine gitmeden önce neler yapılmalı?

Başarılı bir iş görüşmesi için hazırlık yapmanız önemli. Ayrıca iş görüşmesinden önceki gece yaptıklarınızın da görüşmeniz üzerinde etkisi vardır. Bu etkinin olumlu olması için neler yapabilirsiniz?

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 5 İYİ UYUYUN

İyi bir gece uykusu almak, görüşmeden önce yapabileceğiniz en önemli şeydir. İyice dinlenmiş olduğunuzda görüşmenize odaklanırsınız ve uyanık kalmak için kafein veya şekere başvurmanız gerekmez. Uykusuz kalmak, stres veya endişe duygularını da artırabilir, bunların hiçbiri iş görüşmenizde size yardımcı olmaz.

Görüşme konusunda endişeli olduğunuz için uyumak zor olabilir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız, meditasyon veya yoga gibi bir rahatlama egzersizi deneyin. Ne yaparsanız yapın, zihninizi görüşmenizden uzaklaştırın. Muhtemelen sizi uyanık tutan şey görüşmeyi fazla düşünmeniz.

2 5 ÖZGEÇMİŞİNİZİ VE ÖN YAZINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Özgeçmişinizi, ön yazınızı ve ayrıca iş başvurusunda doldurmuş olabileceğiniz soruların yanıtlarını gözden geçirin. Yazdığınız önemli başarılarınıza ve ilgili becerilerine odaklanın. Bu egzersiz, özellikle birden fazla pozisyona başvuruyorsanız ve şirketlere özgeçmişinizin, ön yazınızın farklı versiyonlarını gönderiyorsanız önemlidir.

Bilgilerinizi gözden geçirerek zihninizde kalmalarını ve bunlarla ilgili her türlü soruyu hızlı bir şekilde yanıtlayabileceksiniz. Bu sayede, işe alım yöneticisine hem yeteneklerinize hem de görüşmenin kendisine güvendiğinizi göstereceksiniz. Özgeçmişiniz veya ön yazınızla ilgili bir soru hakkında çok fazla düşünmeniz gerekiyorsa, bu durum işe alımcıya başvurunuzda dürüst olmadığınızı düşündürebilir.

3 5 SORULACAK SORULARIN LİSTESİNİ HAZIRLAYIN

Soru sormak, iş görüşmesinde yapmanız gereken en kritik şeylerden biridir, bu nedenle bazı soruları önceden hazırlamak önemlidir. Birkaç soruyu önceden hazırlayarak, işe alımcı size sormak istediğiniz sorular olup olmadığını sorduğunda duraksamazsınız. Şirket kültürü, iş sorumlulukları veya tipik bir günün nasıl olduğu hakkında bilgi almak için harika bir fırsat yakalayabilirsiniz. 

4 5 ULAŞIMI PLANLAYIN

Güzergahınızı ve görüşme yerine gitmenizin ne kadar süreceğini planlayın. Araba kullanıyorsanız, gecikmelere neden olabilecek trafik koşullarını ve hava durumunu göz önünde bulundurun. Toplu taşıma kullanıyorsanız, metro veya otobüslerin programa göre çalıştığından ve çalışma nedeniyle hiçbir şeyin değişmediğinden emin olun. Video görüşmesi yapıyorsanız, odanızı düzenleyin ve çalıştıklarından emin olmak için videonuzu ve mikrofonunuzu kontrol edin.

Mülakata nasıl gidiyor olursanız olun, kendinize her zaman en az 30 dakika bırakın. Erken geldiyseniz yakındaki bir kafede veya arabanızda oturup dinlenebilirsiniz. Aslında geç kalmak dışında hiçbir şey kötü değildir. Video görüşmesi için 15 dakika erken hazır olun.

5 5 NE GİYECEĞİNİZİ PLANLAYIN

Ne giyeceğinize önceden karar vermek, sabahları düşünecek bir şeyi aradan çıkarır ve enerjinizi daha önemli şeylere odaklamanızı sağlar. Giysilerinizin kırışık, lekeli ve evcil hayvan tüylü olmadığından emin olun. Ayrıca çantanızı bir gece önceden hazırlayabilirsiniz, böylece tek yapmanız gereken alıp sabah gitmek olur. 

Mülakat hazırlıklarınıza bir gece önceden başlayarak, gün içinde tamamen mülakata odaklanabilecek ve enerjinizin yüzde 100'ünü buna kullanabileceksiniz.

Başarılar! 

Yorumlar
Kalan Karakter 800