İş başvurusunda yapılan en önemli hata!

Yeni bir iş ararken uyulması gereken birkaç altın kural vardır. Özgeçmişinizde yazım hataları olup olmadığını kontrol edin, ön yazınızda doğru şirkete hitap edin ve tüm görüşmelere zamanında başlayın.

Bununla birlikte, bazı hatalar daha az belirgindir ve kaçınılması daha zordur. Ancak bu tür gözden kaçırmalar, bir iş teklifini kabul etmekle reddedilmek arasındaki fark olabilir.

Microsoft'ta küresel yetenek kazanımı başkanı Lauren Gardner, bu hataları çok iyi anlıyor. Teknoloji devi için çalıştığı 31 yılda binlerce iş adayını değerlendirdi ve iş arayanların aramaları sırasında büyük bir hata yapma eğiliminde olduklarını söyledi.

Gardner “Adaylar bin özgeçmiş gönderecekler ve birinin başarılı olmasını umacaklar.” diye açıklıyor. "Yalnızca bir veya iki başvuru göndermenizi tavsiye etmem, ancak çok fazla başvuru gönderdiğinizde, insanlar gerçekten neye tutkulu olduğunuzu sorgulamaya başlayacak."

Bunun yerine Gardner, ilgilendiğiniz 10-15 şirketten oluşan bir listeyle başlayıp sonuç göremiyorsanız aramanızı genişleterek iş aramanızı hedeflemenizi öneriyor. “Birden fazla şirkete gerçek ilgi gösterebildiğinizden emin olmak istiyorsunuz.” diye ekliyor.

Kısa ve öz olmak ve özgeçmişinizi bir sayfaya sığdırmak da önemlidir. Gardner, "İnsanlar çoğu zaman gülünç derecede uzun özgeçmişler sağlar, ancak hiç kimsenin tüm bu bilgileri gözden geçirecek zamanı yoktur." diyor.

30 saniye boyunca birinin dikkatini çekme fırsatınız olsa onun hakkınızda ne bilmesini isterdiniz? Düşünün. 

Gardner, "İnsanların yalnızca becerilerini ve deneyimlerini yakalamakla kalmayıp hobilerini ve tutkularını vurgulayan kısa bir 'ilgi alanları' bölümü de içerdiği ve hepsini bir dakikadan kısa bir sürede kapsadığı harika özgeçmişler gördüm." diyor. 

İş başvuruları için temel bir ön yazı yapısına sahip olun ve ayrıntıları başvurduğunuz her şirkete veya role göre düzenleyin. Ancak ‘Burada çalışma konusunda senin ilgini en çok çeken şey ne?’ sorusuna mutlaka cevap verin. 

İş görüşmesinde tarafların beyni böyle çalışıyorİş görüşmesinde tarafların beyni böyle çalışıyorÖzlem Denizmen programının ‘’Yuvarlak Masa’’ bölümünde Beyin Araştırmaları Merkezi Kurucusu Kerem Dündar & Yönetim ve İnsan Kaynakları Danışmanı İdil Türkmenoğlu ile mülakat sırasında beynin oynadığı rolü değerlendiriyor!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800