Yapay zekayla pasaport kontrolü: Havalimanlarında yeni dönem

İngiltere, havalimanlarında kullanılmaya başlanan yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleri ile seyahat deneyiminde yeni bir aşamaya geçiyor. İşte E-Gate denilen sistem hakkında detaylar...

Güncelleme:

Yapay zeka, son bir yılda hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda ve sürekli olarak her alanda gelişmeye devam ediyor. İngiltere havalimanlarında kullanılan yapay zekalı yüz tanıma sistemi sayesinde, pasaport kontrolüne ihtiyaç duyulmayacak bir aşamaya geçiliyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın planları arasında, yüz tanıma sistemiyle birlikte temassız seyahat ve Dubai'deki gibi 5 Şarj0 farklı millet için "akıllı sınır" oluşturmak yer alıyor.

Sınır Gücü Genel Müdürü Phil Douglas, yeni programın mevcut uygulamalardan çok daha temassız yüz tanıma teknolojisi kullanacağını belirtti. Bu sayede, insanlar hakkında daha fazla önceden bilgi sahibi olunacak ve kişinin Birleşik Krallık'ta bulunup bulunmadığı gibi detaylara kolayca erişilebilecek. Douglas, "Göçmenlik yasalarına uyumlarına dair bilgi sahibi olacağız ve güvenlik sistemlerimizde ilgili kişilerle ilgili kayıtları kontrol edebileceğiz. Bu nedenle, uçağa binmelerine izin verilmeyen kişiler olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapay zekayla pasaport kontrolü: Havalimanlarında yeni dönem resim: 0

Yapay zeka tabanlı bu yeni teknolojinin denemeleri, bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, gelecekte pasaportların kullanımdan kaldırılmasını sağlayabilecek sınır ötesi dijital kimlikler de test ediliyor. (NTV) 
 
 
 
 

Etiketler pasaport Yapay Zeka
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800