Whatsapp'tan yeni güvenlik hamlesi! Artık gizlenebiliyor

WhatsApp, kullanıcıların faydalanabileceği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Özellikle son dönemde kullanıcı gizliliğine daha fazla önem veren şirket, bu bağlamda çeşitli geliştirmeler yapıyor. İşte IP Adres Koruma özeliğinin detayları...

Güncelleme:

WhatsApp, konum gizliliğini daha da güçlendirmek amacıyla bu yeni özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Önceden de bilinmeyen numaraları sessize alma özelliği gibi kullanıcı deneyimini artırmayı hedefleyen işlevleri kullanıma sunmuştu.

IP adresi gizlenebilecek

Şimdi ise WhatsApp'ın 2.23.18.15 sürümünde keşfedilen bir özellikle, IP adresi gizleme yeteneği platforma ekleniyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcıların arama yaparken IP adresleri güvenli bir şekilde WhatsApp sunucularına iletilerek gizlenmiş olacak.

Mesajlaşma işlevinde ise bu özellik gerekli olmayacak, çünkü mesajların iletimi ve alımı zaten uçtan uca şifreleme ile korunuyor. IP Adres Koruması özelliği, özellikle kullanıcıların fiziksel konumlarının istenmeyen şekillerde izlenmesine karşı bir ek güvenlik katmanı sunarak önlem alıyor.

Whatsapp'tan yeni güvenlik hamlesi! Artık gizlenebiliyor resim: 0

Bu yeni özellik, kullanıcıların daha güvende hissetmelerini sağlayacak ve kişisel konum bilgilerinin izinsiz şekilde ele geçirilmesinin önüne geçecektir. Özellik olmadığı zamanlarda, çevrimiçi etkinliklerin izlenmesi ve konum bilgilerinin belirlenmesi mümkün olabilirdi.

IP Adres Koruması özelliği, WhatsApp platformundaki gizlilik ve güvenlik önlemlerini daha da güçlendirerek, özellikle artan yabancı numaralardan gelen çağrılar gibi riskli durumların üstesinden gelmekte etkili olacaktır.

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800