Whatsapp'tan güvenliği artıran yeni özellik!

Dünyanın önde gelen mesajlaşma platformlarından biri olan Whatsapp, kullanıcıların deneyimini daha da güçlendirmek için bir dizi yeni özelliği geliştirme çalışmalarına devam ediyor. İşte yeni özelliğin detayları...

Whatsapp'ın yeni özelliği "geçiş anahtarı" adını taşıyor ve Whatsapp'ın güvenlik yelpazesine yeni bir katman ekliyor. Gelin, bu özelliği daha yakından inceleyelim!

Kullanıcıların günlük iletişim ve paylaşımlarını daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla Whatsapp, sürekli olarak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. En son ortaya çıkan gelişmeye göre, WaBetaInfo adlı kaynak, Whatsapp'ın "geçiş anahtarı" adını verdiği bir güvenlik özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı.

Son dönemde, kullanıcıların güvenliği konusunda artan endişeleri göz önünde bulundurarak, bu özellik Whatsapp kullanıcılarını memnun edecek gibi görünüyor. Geçiş anahtarı özelliği, hesap güvenliğinizi daha da artıran bir yöntem sunuyor. Paylaşılan bilgilere göre, bu özellik sayesinde hesabınızı korumanın yeni bir yolu sizleri bekliyor. İlgili sayfada yer alan açıklamada şu ifadelere yer verilmiş: "Artık parmak izi, yüz tanıma veya ekran kilidi gibi özellikler kullanılarak, bir geçiş anahtarı ile hesabınızın sizin tarafınızdan yönetildiğini doğrulayabilirsiniz."

Whatsapp'tan güvenliği artıran yeni özellik!  resim: 0

Geçiş anahtarı (passkey) nedir?

Geçiş anahtarı, hesap güvenliğini daha da artırmak ve kimlik doğrulamasını güçlendirmek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Bu sistem sayesinde, kullanıcılar geleneksel şifreler yerine biyometrik verileri veya diğer güvenlik özelliklerini kullanarak oturum açabilirler. Bu da hesap güvenliğini daha etkili bir şekilde sağlayarak, kullanıcıları potansiyel tehditlere karşı daha iyi korur.

Whatsapp'ın geçiş anahtarı (passkey) özelliği ne zaman kullanıma sunulacak?

Whatsapp resmi olarak bu yeni özelliği duyurmadı ancak WaBetaInfo'nun kaynaklarına göre, bu özellik henüz test aşamasında bulunuyor. Ayrıca, Apple da geçtiğimiz aylarda iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma güncellemeleri ile Apple ID hesapları için otomatik bir geçiş anahtarı özelliği getireceğini duyurmuştu.

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800