Whatsapp'tan bir yenilik daha: Etkinlik oluşturma özelliği geliyor!

WhatsApp, sık sık güncellemeler yaparak ve ilgi çekici özellikler ekleyerek kendini sürekli geliştiriyor. En son güncellemeler arasında küresel olarak kullanıma sunulan Kanallar özelliği ve yapay zeka asistanı yer alıyor. Şimdi ise etkinlik oluşturma özelliğiyle karşımıza çıkıyor.

WhatsApp güncellemelerine göre, Google Play Store'dan erişilebilen Android için en son güncelleme olan WhatsApp Beta 2.23.21.12 sürümü yakında çıkacak olan etkinlik oluşturma özelliğinin ilk detaylarını sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların belirli bir tarih ve saat için etkinlik planlamalarına ve ayrıntıları tüm grup üyeleriyle paylaşmalarına olanak tanıyor.

Hatırlatıcı eklenebilecek

Yaklaşan güncellemede, sohbet paylaşımı menüsünde yeni bir eylem, etkinlik oluşturma kısayoluna sahip olacak. Kullanıcılar belirli adlarla etkinlikler oluşturabilecek ve görüşme sırasında hatırlatıcılar ayarlayabilecekler. Bu, grup etkinliklerini planlamak veya kişisel hatırlatıcıları kontrol altında tutmak için kullanışlı bir araç olarak düşünülebilir.

Bu mesaj, etkinliklerin uçtan uca şifrelendiğini ve yalnızca görüşme katılımcılarının bunlara erişebileceğini belirtiyor. Şu anda bu özellik, toplu grup sohbetleri için özel olarak tasarlanmış gibi görünüyor. Etkinliklerin grup dışında paylaşılıp paylaşılamayacağı henüz bilinmiyor.

Whatsapp'tan bir yenilik daha: Etkinlik oluşturma özelliği geliyor! resim: 0

Hepsi bir arada olacak

Bir etkinlik oluşturulduktan sonra otomatik olarak grup görüşmesine eklenir ve tüm katılımcıların yeni grup davetini görüntüleyip kabul edebilmeleri için WhatsApp'ı en son sürüme güncellemeleri gerekir. Bu sohbet etkinlikleri özelliği, WhatsApp'ın 2,7 milyarlık devasa kullanıcı tabanı tarafından olumlu bir şekilde karşılanacak ve örneğin etkinlik planlama için Google Takvim gibi diğer uygulamaları kullanma ihtiyacını azaltacak.

Bu tür özelliklerin sürekli eklenmesi, WhatsApp'ı hepsi bir arada bir platform olarak konumlandırma hedefine yönelik olabilir. Bu iddia, ürün ve hizmetleri doğrudan satın almak için yeni bir uygulama içi satın alma hizmeti olan Flows'un yakın zamanda piyasaya sürülmesiyle doğrulanabilir.

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800