Whatsapp'ta yeni dönem: Kullanıcılar artık belirli bir kota ile sınırlı olacaklar

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarına yeni özellikler ve projeler sunmaya devam ediyor. Bugün, platform yedeklemelerin artık Google Bulut hesabında saklanacağını duyurdu. Bu da kullanıcıların belirli bir kota ile mesajlarını yedekleyebileceğini gösteriyor.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, bu güncelleme ile birlikte yedekleme sürecini Google Bulut'a taşıyor. Android ve iPhone kullanıcıları, sohbet geçmişlerini buluta yedekleme özelliğini zaten kullanabiliyorlardı. Ancak bu yedekleme işlemi Google hesaplarıyla yapıldığında depolama alanı kotadan düşmüyordu. Fakat iPhone kullanıcıları için iCloud üzerinden yapılan yedekleme kotadan düşüyordu.

Bugün gelen haberle birlikte, WhatsApp ve Google arasında yapılan anlaşma sonucunda, Android cihazlardaki WhatsApp yedeklemeleri artık Google Bulut hesabında yer alacak. Bu değişiklik, özellikle WhatsApp yedeklerini iCloud üzerinden yapan iPhone kullanıcılarını etkileyecek. Çünkü bu yedeklemeler artık Google Bulut hesabındaki depolama kotasından düşecek.

Whatsapp'ta yeni dönem: Kullanıcılar artık belirli bir kota ile sınırlı olacaklar resim: 0

Kullanıcılar belirli bir kota kullanabilecekler

Ancak, bu güncelleme beraberinde yeni zorlukları da getiriyor. Artık kullanıcılar, sınırsız yedekleme alanı yerine belirli bir kota ile sınırlı olacaklar. WhatsApp yedeklemeleri, Google Hesapları, Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan ücretsiz 15 GB'lık depolama kotasından düşecek.

Büyük dosyalar ve fotoğrafların WhatsApp'tan silinmesi durumunda, bu dosyalar aynı zamanda depolama alanından da silinecek. Bu da kullanıcılara, yedekleme için daha fazla yer açmak adına dikkatli bir depolama yönetimi yapma gerekliliği getiriyor. Dosyalarını silmek istemeyen kullanıcılar ise daha fazla depolama alanı için Google One gibi servisler aracılığıyla satın alma yapmak zorunda kalacaklar. (Shiftdelete)

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800