Whatsapp'ta fotoğraf ve video paylaşımında yeni özellik! Artık böyle gönderebilirsiniz

WhatsApp, iletişim deneyimini zenginleştiren yeniliklerle gelişmeye devam ediyor. Artık, birçok rakip platformda bulunan yüksek çözünürlüklü (HD) fotoğraf ve video gönderme desteği Whatsapp sohbetlerine de geliyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından yapılan duyuruya göre, WhatsApp kullanıcıları artık fotoğraf ve videoları yüksek kalitede gönderme imkanına sahip olacaklar, böylece çözünürlük kaybı yaşanmayacak. Bu yenilik Android, iOS ve web sürümlerinde aynı anda kullanıma sunulacak.

Yakın bir gelecekte başlayacak olan bu güncelleme ile Whatsapp kullanıcıları, Android, iOS veya web arayüzü üzerinden kademeli olarak yüksek kalitede fotoğraflar gönderme şansına sahip olacaklar. HD modunda gönderilen fotoğrafların sol alt köşesinde "HD" simgesi yer alacak.

HD paylaşım özelliği

Yüksek kalitede fotoğraf gönderme seçeneği, kullanıcının inisiyatifine bırakılıyor. Bir sohbete fotoğraf veya video yüklendikten sonra, düzenleme araçları yanındaki "HD" simgesine dokunarak yüksek kalitede gönderim gerçekleştirilebilecek. Bu sayede, isteğe bağlı olarak standart veya HD çözünürlüklü içerikler paylaşılabilecek.

Aynı zamanda, yüksek çözünürlüklü içeriği alan kişinin internet bağlantısı zayıf ise, içerik önce standart çözünürlükte indirilecek. Daha sonra istenirse, yüksek çözünürlükte yeniden indirme yapma seçeneği sunulacak. Ancak dosya boyutları arasındaki fark henüz netlik kazanmış değil. (Shiftdelete) 


 

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800