Whatsapp'ın hikayesi de sinemaya aktarılıyor

Apple ve Facebook'un ardından Whatsapp'ın da hikayesi sinemaya aktarılıyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Fortune’dan Rachyl Jones’un haberine göre, geçen hafta, popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, Afganistan'ın genç milli futbol takımından kızların 2021'de Taliban'ın kontrolü ele geçirmesiyle ülkeden kaçmasını konu alan bir kısa film yayınladı.

Filmde kızların kaçışlarını organize etmek için Whatsapp'ın mesajlaşma hizmetini kullandıkları görülüyor. Film röportajların, kızların o sırada çektikleri videoların ve WhatsApp arayüzünün ekran kayıtlarının bir karışımını içeriyor. Afgan genç milli takım üyesi Fatima Zarbi, filmde “Grup sohbeti bir mum gibiydi. Hayatımızdı, umudumuzdu” dedi. 

Amazon Prime ve YouTube'da yayınlanan film, Nintendo'nun ‘The Super Marios Bros Movie'sinden Mattel'in gişe rekorları kıran Barbie'sine kadar kurumsal geçmişe sahip diğer uzun metrajlı film dalgasının ortasında geliyor. Tiyatral gösterim için üretilen bu büyük bütçeli isimlerle karşılaştırıldığında, WhatsApp filminin daha mütevazı hedefleri bulunuyor. Ancak uzmanlara göre, kısa, TikTok uzunluğundaki videoların popüler olduğu bir dönemden sonra bu tarz filmlerin çekilmesi, markaların mesajlarını yaymak için nasıl giderek daha fazla uzun hikaye anlatıcılığına yöneldiğinin altını çiziyor.

Her markanın kendi filmi olacak

Queens College'da medya çalışmaları profesörü ve eski televizyon yapımcısı Jamie Cohen, “Bu, yıllar önce biraz tabu olarak kabul ediliyordu. Oysa şimdi her markanın kendi mini filmi olacak gibi gözüküyor" açıklamasında bulundu. 

Uzun biçimli sponsorlu içerik tamamen yeni değil. 2008'de Johnson & Johnson, Katrina Kasırgası'nın ardından hemşirelerin rolü hakkında 13 dakikalık bir film çekti. 2014 yılında Chevrolet, genç bir kadın beyzbol oyuncusu hakkında 16 dakikalık bir belgesel film çekti. Cohen, Whatsapp'ın ‘We Are Ayenda’ filmiyle farklı bir şey yaptığını çünkü dijital çağda geleneksel medyaya geri döndüğünü söylüyor ve ekliyor: “Biz Batı'da ve potansiyel olarak küresel anlamda televizyon temelli bir toplumuz. Whatsapp, belgeselini son yıllarda şirketler için önemli bir pazarlama aracı haline gelen TikTok'ta kısa videolar halinde yayınlayabilirdi. Ancak bu kısa medya parçaları, uzun biçimli içerik kadar akılda kalıcı olmuyor ve Whatsapp da bunu kabul ediyor.” Cohen filmi şu sözlerle tanımlıyor: “Kesinlikle orijinal değil ama aynı zamanda tamamen benzersiz.”

Etiketler Film WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800