Whatsapp Web'e merakla beklenen o özellik geliyor!

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Web sürümüne ekran kilidi özelliğini getireceğini duyurdu.

Whatsapp, sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Platformla ilgili en son gelişme, Whatsapp Web'in beta sürümüne eklenen yeni bir güvenlik özelliğiyle ilgili. Bu özellik sayesinde Whatsapp Web kullanıcıları, ekran kilidi özelliğinden yararlanabilecekler.

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan Whatsapp, kullanıcıların beklentilerine yönelik eksikleri kapatma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Şimdi ise platformun web sürümünde önemli bir yenilik sunuluyor. Whatsapp Web'in 2.2333.11 kodlu beta sürümünde, kullanıcılara ekran kilidi özelliği sunulacak.

Whatsapp Web ekran kilidi özelliği nasıl kullanılacak?

Bu özellikle Whatsapp Web kullanıcıları, uygulamayı kullanırken daha fazla güvenlik sağlayabilecekler. Yeni özellik, Whatsapp Web ekranının açılması için önceden belirlenen bir şifrenin girilmesini gerektirecek. Eğer doğru şifre girilmezse, uygulama açılmayacak. Bu özellik, özellikle ortak kullanım alanlarında Whatsapp Web'i açık unutan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak.

Şu an için sadece beta sürüm kullanıcıları tarafından test edilen bu özellik, "Gizlilik" ayarları bölümünden erişilebilir olacak. Bu bölüme girdiğinizde, "Ekran Kilidi" adlı bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde, bir şifre oluşturmanız istenecek. Artık her Whatsapp Web sayfasını açarken, belirlediğiniz şifreyi girmeniz gerekecek.

Whatsapp Web'e merakla beklenen o özellik geliyor!  resim: 0

Geçtiğimiz günlerde Whatsapp mobil uygulamasına da yeni bir güvenlik seçeneğinin eklendiğini belirtmiştik. Parmak izi veya yüz tarama gibi ekran kilidi seçenekleri sunulan bu güncelleme sonrasında, bugün de benzer bir özellik Whatsapp Web'e geliyor.

Whatsapp Web kilit ekran özelliği ne zaman gelecek? 

Henüz tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı belirli değil, ancak bu özelliğin yakın gelecekte tüm kullanıcılar için kullanıma sunulması bekleniyor. Aynı zamanda benzer bir özelliğin masaüstü sürümüne gelecek olup olmadığı da henüz net değil.
 

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800