WhatsApp Web’den kaldırılan o özellik geri geliyor

WhatsApp, masaüstü ve web sürümlerinde kullanıcıların yalnızca bir defa görüntüleyebileceği fotoğraf ve videolar göndermelerine imkan tanıyan "bir kez görüntüle" özelliğini tekrar sunma yolunda adım attı.

Bu karar, geçtiğimiz yıl masaüstü ve web uygulamalarındaki "bir kez görüntüle" özelliğinin kaldırılmasıyla ilgili alınan ve kullanıcıların bazı memnuniyetsizliklerine neden olan bir karardan sonra geldi. 

"Bir kez görüntüle" özelliği, WhatsApp'ın belirli bir süre sonra içeriği otomatik olarak silen daha geniş bir kaybolan mesaj işlev setinin bir parçası. Bu özellik, metin mesajlarıyla sınırlı kalmayıp kullanıcılara resim ve videoları paylaşma seçeneği sunarak multimedya içeriğini de kapsıyor. 

Bu özellikler başlangıçta hem Android hem de iOS platformlarında kullanılabilirken, masaüstü ve web uygulamalarından fotoğraf ve videoları bir kez görüntüleme özelliğinin kaldırılma kararı, güvenlikle ilgili endişelere neden oldu. Ancak son gelişmeler, WhatsApp'ın masaüstü (Windows, MacOS) ve web istemcilerinde "bir kez görüntüle" özelliğini yeniden test ettiğini gösteriyor.

WhatsApp Web’den kaldırılan o özellik geri geliyor resim: 0 

WABetaInfo'nun haberine göre, bazı beta test kullanıcıları geçtiğimiz haftalarda tek seferlik görüntüleme özelliğiyle fotoğraf ve video gönderme seçeneğini gözlemledi, bu da özelliğin yakında bu platformlara geri dönebileceğini işaret ediyor. 

WhatsApp güncellemelerinde olduğu gibi, beta test kullanıcıları genel kullanıcılardan önce yeni veya geri dönen özellikleri keşfetme fırsatına sahip. Bu özelliklerin standart WhatsApp uygulamasında daha geniş bir şekilde ne zaman yayınlanacağı belirsizliğini koruyor.  (Shiftdelete)
 
 
 

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800