Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: 'Asla adınızı söylemeyin'

Uzmanlara göre bir yapay zeka yazılımına asla gerçek adınızı söylememelisiniz. Uyarılarda bulunan uzmanlar, yapay zekalı yazılımların her zaman güvenli olmadığını belirtiyor.

Yapay zeka yazılımları, insanların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi. Sohbet botları kompleks soruları yanıtlayabilir ve hatta bazı görevleri son derece insana benzer bir şekilde yerine getirebilir. Bu nedenle, zaman zaman kendi adınız dahil olmak üzere bazı kişisel bilgilerinizi paylaşmak cazip gelebilir. Ancak uzmanlara göre, her ne olursa olsun bu tür bir paylaşımdan kaçınılmalıdır.

Bir siber güvenlik uzmanı, "Şifreler, pasaport veya banka kartı numaraları, adresler, telefon numaraları, isimler veya diğer kişisel veriler, yapay zeka ile yapılan sohbetlere dahil edilmemelidir" uyarısında bulunuyor. Çünkü bu bilgiler, yapay zekalı sohbet yazılımlarında her zaman güvende olmayabilir.

Bilgiler başka kullanıcılarla paylaşılabilir

ChatGPT'nin kendisi, diyalogları kaydedebilir ve bu kayıtlar daha sonra teknik sorunları gidermek veya hizmet ihlallerini önlemek amacıyla kullanılabilir. Hatta bu konuşmalar, insan moderatörler tarafından incelenebilir. Bir hata, konuşmalarınızın sızmasına veya sohbet robotunun yanlışlıkla bilgilerinizi başka bir kullanıcıyla paylaşmasına neden olabilir.

Siber güvenlik uzmanı Stan Kaminsky, "Unutmayın: bir sohbet botuna yazdığınız her şey size karşı kullanılabilir" uyarısında bulundu. 

Etiketler Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800