Tesla'nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı

Tesla, insansı robot Tesla Optimus için yeni bir paylaşım yaptı. Artık fabrikada çalışmaya başladı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Birkaç yıl önce Tesla, yapay zeka etkinliklerinden birinde insan benzeri robot Optimus'u tanıttı. O günden bugüne, Optimus sürekli geliştirilerek yapay zeka ile entegre hale getirildi. Şirketin X hesabından paylaşılan bir video, bu insan benzeri robotun fabrikada çalıştığını gösteriyor.

Tesla, birkaç yıldır "Optimus" adını verdiği insan benzeri bir robot üzerinde çalışıyor. 2021'de duyurulan bu robotun ilk prototipi 2022'de ortaya çıktı. Şirket, Optimus için @Tesla_Optimus adında bir sosyal medya hesabı açtı ve bu platformda robotla ilgili paylaşımlar yapıyor. Son paylaşımlarından birinde, Optimus'un fabrikada çalıştığı anlar görüntülendi.

Videoda görüldüğü gibi, Tesla'nın Optimus'u, fabrikada pil hücrelerini sırayla dizmek gibi basit işleri başarıyla gerçekleştirebiliyor. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a göre, bu robot tüm görevleri insan müdahalesi olmadan tamamen otonom bir şekilde yerine getirebiliyor.

Tesla'nın insansı robotu fabrikada çalışmaya başladı resim: 0

Video aynı zamanda Optimus'un kafasındaki kameradan gözlemlenenleri de gösteriyor. Robot, başarıyla batarya hücrelerini önündeki kutuya dizebiliyor. Bu işlem için uçtan uca sinir ağlarını kullanıyor.

Aynı zamanda iki boyutlu kameralar, dokunma sensörleri ve kuvvet sensörleri de çalışıyor. Verilere göre, Optimus eğitildiği fabrikada daha az insan müdahalesiyle çalışıyor ve tek başına daha uzun mesafeleri kat edebiliyor.

Optimus, insan görevlerini yerine getirme ve gerektiğinde insanların yerine fabrikada çalışarak iş gücünü artırma amacıyla tasarlanmış bir robot. İlerleyen zamanlarda, bu robotun evlere kadar gireceği öngörülüyor. Ancak Elon Musk, robotun 2025'te piyasaya sürüleceğini söylese de, daha fazla geliştirmeye ihtiyacı olduğu açıkça görünüyor.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800