Snap çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarıyor

ABD'li sosyal medya şirketi Snap, küresel iş gücünü yüzde 10 azaltmaya yönelik planını duyurdu.

Snap, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı açıklamada, şirketin önceliklerini ve uzun vadeli büyüme hedeflerini desteklemek amacıyla ekibin yeniden yapılandırılmasına karar verdiğini duyurdu. Bu çerçevede, şirketin küresel tam zamanlı çalışan sayısının yaklaşık %10 oranında azaltılacağı belirtildi.

Yapılan bildirimde, bu kararın kıdem tazminatı ve ilgili masraflarla birlikte 55-75 milyon dolar arasında bir maliyetle sonuçlanacağı, bunun da 45-55 milyon dolarının nakit olarak ödeneceği ifade edildi. Ayrıca, maliyetlerin büyük bir kısmının yılın ilk çeyreğinde ortaya çıkması bekleniyor.

Ülkelerdeki potansiyel işten çıkarmaların yerel yasa ve düzenlemelere uygun olarak gerçekleşeceği belirtilen açıklamada, bu nedenle bazı ülkelerde sürecin 2024'ün ikinci çeyreğine veya daha sonrasına uzayabileceği vurgulandı. Ayrıca, muhtemel masrafların çeşitli varsayımlara dayandığı ve tahminlerden sapma gösterebileceği ifade edildi.

500'den fazla çalışan etkilenecek

ABD medyasındaki haberlere göre, işten çıkarmaların şirketin 500'den fazla çalışanını etkileyeceği belirtiliyor.

Snap, daha önce Ağustos 2022'de çalışanlarının %20'sini işten çıkaracağını açıklamış ve o tarihten bu yana birkaç kez benzer adımlar atmıştı. Şirket en son geçen yıl kasım ayında bir işten çıkarma süreci gerçekleştirmişti.
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800