Siz kahvenizi yudumlarken avatarınız toplantıya girecek

Avatarlarla girilecek online toplantılar, iş görüşmesi sırasında firmalara yapılacak sanal turlar, iş hayatında yakın zamanda şahit olacağımız değişikliklerin başını çekecek. Metaverse kavramı, firmaların önceliği haline gelecek. Avatarların sahne alacağı iş dünyası ve merak ettikleriniz.

1 7 AVATARLAR İŞ SAHNESİNDE
AVATARLAR İŞ SAHNESİNDE

Avatarlar iş sahnesinin baş aktörleri olacak. Avatarlarla girilecek online toplantılar, iş görüşmesi sırasında firmaya yapılabilecek sanal turlar Kariyer platformu Youthall’un 2023 İK Trendleri Raporu'na göre yakın gelecekte iş hayatında göreceğimiz değişiklikler arasında. Hızlı dijitalleşmenin etkisiyle “metaverse” kavramının firmaların çalışma biçiminin bir parçası haline gelecek ve uzaktan çalışmaya yönelik yazılımlar artacak.

2 7 METAVERSE KAVRAMI FİRMALARIN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK
 METAVERSE KAVRAMI FİRMALARIN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Rapora göre 2023’ten itibaren şirketler, “metaverse” teknolojisine yatırım yaparak farklılaşmamaya başlayacak ve insan kaynaklarının “metaverse” dünyasındaki varlığı önem kazanacak. Dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar yerine, eller serbest kullanılan cihazlar ve avatarların var olduğu bir çalışma ortamı söz konusu olacak.

3 7 GENÇLER HİBRİT ÇALIŞMAK İSTİYOR
GENÇLER HİBRİT ÇALIŞMAK İSTİYOR

Youthall’un Ağustos 2022’de 241 şirket ve 1130 gencin katılımı ile gerçekleştirdiği “Çalışma Süreleri ve Modeli Araştırması” da bu öngörüyü destekliyor. Sonuçlara göre araştırmaya katılan gençlerin yüzde 87,8’i çalışma modelinin hibrit olmasını istiyor.

4 7 UZAKTAN ÇALIŞMA İNSAN KAYNAKLARININ DA BENİMSEDİĞİ MODEL
UZAKTAN ÇALIŞMA İNSAN KAYNAKLARININ DA BENİMSEDİĞİ MODEL

2023 yılında “metaverse”ün hızlı bir şekilde çalışma biçimlerine uyumlanmasıyla ilgili olarak, aynı araştırmanın bir başka verisi de dikkat çekici: 25 yaş üzeri çalışanlar arasında hibrit çalışma modeli, genel ortalamadan yaygın. 15-24 yaş grubunda ise, tamamen evden çalışma oranı istatistiksel olarak anlamlı oranda çok daha üst seviyede.

Bunlara ek olarak insan kaynakları departmanlarının kendisinin de hibrit hale gelmesi ve tamamen uzaktan çalışmayı benimsemesi bekleniyor. Rapora göre, daha iyi sonuçlar alınan uzaktan çalışma modelinin kalıcı olmasında insan kaynakları lider bir rol oynayacak. Rapor ayrıca, 2023'te bundan çok daha fazlasının hayatımızda olacağını işaret ediyor.

5 7 SANAL TURLA İŞ BAŞVURUSU YAPILACAK
SANAL TURLA İŞ BAŞVURUSU YAPILACAK

“Metaverse” dünyasında insan kaynakları uygulamalarına yönelik öngörüler de şöyle: 

2023'te halihazırda devam eden ve net bir değişimin başlangıcı olan iş dünyasında “metaverse” algısı, işletmelerin teknolojik altyapılarına bir yatırım olacak. Sanal işe alım fuarları, adayların potansiyel işverenlerle ilişki kurma fırsatı elde etmelerine ve ne tür bir şirkette çalışabileceklerine dair gerçek bir ön gösterim elde etmelerine olanak tanıyabilir. Potansiyel adayların ofis kültürünü deneyimlemelerini sağlayacak sanal turları tercih edecek daha fazla şirket olacağını da öngörmek mümkün. 

6 7 AVATARLAR İLE İŞ TOPLANTISI
AVATARLAR İLE İŞ TOPLANTISI

Avatarlar iş toplantılarında boy gösterecek. İş ve ekip yapıları, “metaverse” uyumlu iş yerinde büyük olasılıkla temel bir değişiklikten geçecek. Geçtiğimiz iki yıl, iş gücünün teknoloji platformlarında gerçekleşen toplantılar ve iş birlikleri ile hibrit çalışma yapısına geçişine tanık oldu. Yüz yüze toplantı algısı, çoğunlukla ortadan kalktı.

“Metaverse” dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar yerine, eller serbest kullanılan cihazlar ve avatarlar kullanarak etkileşimleri teşvik edecek. Böylece grup sohbetlerini ve iş birliklerini çok daha sürükleyici hale getirerek, işi farklı bir boyuta dönüştürecek.

7 7 SANAL İNSAN KAYNAKLARINDAN “METAVERSE” EĞİTİMİ
SANAL İNSAN KAYNAKLARINDAN “METAVERSE” EĞİTİMİ

Çalışanların “metaverse” dünyasında nasıl çalışacaklarını öğrenmeleri gerekeceği için insan kaynakları tarafından değişim yönetimi eğitimlerinde bir artış yaşanması muhtemel gözüküyor.

İş dünyasında “metaverse”, bir yandan yeni teknolojilere yatırım anlamına da gelecek. Tabii sanal bir insan kaynakları yönetiminin, çalışanları bu yeni teknolojiler ve yazılımlar konusunda nasıl eğiteceğini yeniden değerlendirmesi, kaçınılmaz olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800