Open AI, yeni yapay zeka modeli Sora'yı tanıttı

San Francisco merkezli teknoloji firması OpenAI, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler tasarlayabilen yapay zeka modeli olan Sora'yı duyurdu.

OpenAI tarafından yapılan açıklamada, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştirilmesi konusundaki çalışmalara odaklandığı ifade edildi. Ayrıca, modelin insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren problemleri çözmesine yardımcı olacak yeteneklere odaklanan bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Bu çerçevede, yapay zekaya hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretmeye yönelik çabaların sürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, Sora adlı yapay zeka modelinin "metinden videoya" yeteneğine sahip olduğu vurgulandı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabileceği ifade edildi. Sora'nın zarar ve risklerinin değerlendirilmesi için bazı takım üyelerine erişim sağlandığı, aynı zamanda modelin profesyoneller için daha kullanışlı hale getirilebilmesi için geri bildirim almak üzere görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcılarının da modele erişim sağlandığı belirtildi.

Canlı duygular ifade edilebiliyor

Açıklamada, Sora'nın karmaşık sahneler oluşturabilme yeteneği, birden fazla karakteri yönetebilme, belirli hareket türlerini ve arka plan detaylarını doğru bir şekilde işleyebilme kabiliyeti vurgulanarak, modelin derin bir dil anlayışına sahip olduğu ve canlı duyguları ifade edebilen karakterler oluşturabildiği belirtildi.

Etiketler open al Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800