Mobil dünyada teknolojik son yenilikler!

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde mobil cihazların geleceğine bir bakış sunuldu. Telefonunuz renk değiştirmesi, süper mini cihazların büyük ekran konforu sunması teknolojik yeniliklerden bazıları. İşte mobil dünyanın geleceği…

Güncelleme:

Barselona'da 27 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC), gelişmiş kameralar veya birinci sınıf işlemcilerin yanı sıra cihazların geleceğine ilişkin de farklı bir bakış ortaya koydu. İşte teknolojinin şaşırtan yenilikleri…

Telefonun rengini değiştirmek ister miydiniz?

Cep telefonunuzun ruh halinizi yansıtmasını, kıyafetinizle uyumlu olmasını istemez misiniz? Fuarda Tecno teknolojisi kullanılarak renk değiştiren telefon sergilendi. Böylece telefonunuzun arka panelinin rengini ayarlayabiliyorsunuz. 1600 renk tonundan size uygun olan rengi mutlaka bulacaksınız.

Teknoloji, bir elektrik alanı uygulandığında yön değiştiren bir mikron altı prizma malzemesi ızgarası kullanır. Malzeme, prizmanın yönünü hassas bir şekilde kontrol ederek ışığı yalnızca 0,03 saniyede değişen renkle birden çok dalga boyunda dağıtabilir. Tecno, teknolojinin güç tüketimini etkilemediğini ve 2 milyon kez değiştirilebileceğini iddia ediyor.

Mobil dünyada teknolojik son yenilikler!  resim: 0

Telefonu kolayca tamir edebilmek!

Tüketiciler dünyanın en iyi akıllı telefon üreticilerinden onarım hakkı talep ederken, Nokia telefonlarını yapan HMD Global, onları kullanıcıların kolayca tamir edebileceği şekilde tasarlıyor. İlki G22 ve HMD Global, küresel onarım şirketi iFixit ile ortaklık kurdu. Kullanıcılar, iFixit web sitesindeki kılavuzlara erişebilir ve boşalmış pilleri, kırık ekranları, bükülmüş şarj bağlantı noktalarını ve çizilmiş kapakları değiştirmek için gerekli araçları ve parçaları içeren Düzeltme Kitleri satın alabilir. Bunu yalnızca kurcalamayı seviyorsanız yapmanız gerektiğini unutmayın.

Mobil dünyada teknolojik son yenilikler!  resim: 1

Ultra küçük dizüstüde büyük ekran

Ultra küçük bir dizüstü bilgisayarın sunduğu kolaylığı herkes sever, ancak biraz küçük olan ekrana gözleri kısarak bakmaktan sinir bozucu olabiliyor.  Küçük dizüstü bilgisayarın rahatlığını daha büyük ekran lüksüne sahip olmak istemez miydiniz? Lenovo'nun ThinkPad konsepti bunu sunuyor; bir düğmeye dokunarak 15,3 inç kare ekrana dönüşen 12 inç ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar.

İkiz motorlar kullanılarak ekran dikey olarak açılıyor ve bağlı yaylarla gergin tutulur. Yine de biraz yavaş, bu işlemi yapmak 10 saniye sürüyor. Dikey genişletilmiş ekran, özellikle belge düzenleme veya kodlama gibi görevler için üretkenliği artırmaya yardımcı olduğundan, beklemeye değiyor.

Mobil dünyada teknolojik son yenilikler!  resim: 2

Motorola'nın katlanan mini devi

Motorola, katlanabilir akıllı telefonun çalışan bir prototipini fuarda sergiledi. Telefon 6,5 inçlik ekranın bir düğmeye basarak açıldığı klasik kaydırıcı tasarımına sahip. İkinci bir ekran görevi görecek şekilde alt kenarı arka panele saran esnek OLED panelini geri çekmek için düğmeye basılıyor. İkinci ekran bildirimlere erişmek için veya çekimleri ön izlemek için kamera vizörü olarak kullanılabilir. Bu katlanabilir konsept, cepte yer tutmadan kolayca taşınabiliyor, bu küçüklüğün yanında büyük bir ekran sunuyor.

Mobil dünyada teknolojik son yenilikler!  resim: 3

Şarkı söylemenin iyileştirici etkilerini biliyor musunuz?Şarkı söylemenin iyileştirici etkilerini biliyor musunuz?Şarkı söylemenin eğlenceli olduğu kadar fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlık ölçütlerini iyileştirdiğini vurgulayan uzmanlar, 11 iyileştirici etkisi olduğunun altını çiziyorlar.

 

Etiketler mobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800