Meta, aldatıcı içeriklere karşı ekip kurdu

Meta, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi, yapay zeka (AI) tarafından üretilen aldatıcı içeriklere karşı mücadele etmek üzere özel bir ekip kuracağını duyurdu.

Güncelleme:

Özellikle Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi, AI teknolojisinin sahte videolar, görüntüler ve sesler oluşturarak seçmenleri yanıltma potansiyeli nedeniyle endişeler artıyor. 

Şirket, bu aldatıcı içerikleri tespit etmek ve engellemek amacıyla özel bir operasyon merkezi oluşturacak. Ayrıca, gerçeklik kontrolü organizasyonlarıyla işbirliği yaparak bu içerikleri çürütecek ve gerçekleri ortaya çıkaracak.

Ekip 4 katına çıkarıldı

Meta'nın AB işlerinden sorumlu başkanı Marco Pancini, bu çabaların şirketin güvenlik alanındaki yatırımlarının bir yansıması olduğunu ve global ekiplerinin bu alandaki büyüklüğünü dört katına çıkardıklarını belirtti.

Şirketin 40.000 kişilik ekibi arasında mühendislik, veri bilimi ve hukuk alanlarında uzmanlar bulunuyor.

AB çapında 26 doğrulama kuruluşu ile çalışan firma, Bulgaristan, Fransa ve Slovakya merkezli üç ortağı daha bünyesine katacağını açıkladı.

Pancini, bu tür içeriklere uyarı etiketleri ekleneceğini, daha az dikkat çekici hale getirileceğini ve reklamlara izin verilmeyeceğini vurguladı. Reklamların oylamanın meşruiyetini sorgulayamayacağını, vaktinden önce zafer ilan edemeyeceğini ve "seçim yöntem ve süreçlerini" sorgulayamayacağını belirtti.

Etiketler meta
Yorumlar
Kalan Karakter 800