Japonlardan ilginç buluş: Artık 'ayakta uyumak' mümkün!

Japonya, ofis çalışanlarının günlük dinlenme alışkanlıklarını dönüştürebilecek ilgi çekici bir buluşla ön plana çıkıyor. Doğu Asya ülkesi, insanların "ayakta" uykuya dalmalarını sağlayan yaratıcı bir dikey kapsül olan "Giraffenap"i tanıttı.

Güncelleme:

Giraffenap nedir? 

Giraffenap, telefon kulübesi boyutlarında bir kapsül olarak öne çıkıyor ve içerisinde vücut ağırlığını taşıyan özel platformlar bulundurarak dışarıdan gelen sesleri engelleyerek rahat bir dinlenme ortamı sunuyor. Ancak, kapsülün boyutları, klostrofobik reaksiyonlar gösterebilecek bireyler için uygun olmayabilir.

Ergonomik tasarım

Japonya'da, masa başında kısa bir uykuya dalmanın toplumsal olarak kabul gördüğü düşünüldüğünde, bu dikey kapsülün ülke genelinde rahatlıkla benimsenebileceği öngörülüyor. Hatta bu cihaz, ofis çalışanları arasında popüler bir tercih haline gelebilir. Ayrıca, Giraffenap'in ergonomik tasarımı ve sınırlı alan kaplaması da dikkat çeken avantajlar arasında yer alıyor.

Japonlardan ilginç buluş: Artık 'ayakta uyumak' mümkün!  resim: 0

Giraffenap, boyut olarak 195 santimetreyi aşmayan ve 100 kilogramı geçmeyen bireyler için tasarlanmış bir ürün olarak öne çıkıyor. Bu cihazın, özellikle mesai aralarında kısa bir dinlenme ihtiyacı duyan ofis çalışanları için mükemmel bir çözüm sunabileceği düşünülüyor. Henüz şirketlerin bu kapsülü ofislerine kurmalarının maliyeti net olarak belirlenmiş değil.

Japonlardan ilginç buluş: Artık 'ayakta uyumak' mümkün!  resim: 1

Etiketler uyumak
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Sena han
kollar uyuşmayacak mı