Instagram'a herkesin beklediği o özellik geliyor! Artık kapatabileceksiniz

Instagram, kullanıcılara doğrudan mesajlardaki "okundu" bilgisini kapatma imkanı sunacak bir özelliği test ediyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların mesajları okuduklarında karşı tarafa "görüldü" ibaresinin görünmemesini sağlayacak.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, "Kullanıcı geri bildirimlerini dikkate aldık ve şimdi doğrudan mesajlardaki 'okundu' bilgisini kapatma seçeneğini test ediyoruz. Yakında, kullanıcılar mesajlarını okuduklarını karşı tarafa ne zaman göstermek istediklerini seçebilecekler." dedi.

Bu yeni özellikle ilgili olarak, gizlilik ve güvenlik menüsü içinde kullanıcı profilinin adına dokunarak erişebileceğiniz bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Eğer bir kullanıcı testin bir parçasıysa, bu menüde "Etkinliğinizi kimler görebilir" bölümünün altında "okundu" bilgisini kapatma seçeneğini bulabilecekler.

Instagram'a herkesin beklediği o özellik geliyor! Artık kapatabileceksiniz resim: 0

Ancak Meta, bu özelliğin hangi kapasitede test edildiğini veya ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağını henüz açıklamadı.

Meta'ya ait başka bir uygulama olan WhatsApp, 2014 yılında "okundu" bilgisini kapatma özelliğini kullanıcılara sunmuştu.

Etiketler Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800