Facebook'ta kullanıcı verileri binlerce şirket tarafından izleniyor

Consumer Reports'un gerçekleştirdiği bir araştırma, 186,892 şirketin Facebook üzerinden kullanıcı verilerini gönderdiğini ortaya koyarak her bir katılımcının ortalama olarak 2,230 farklı şirketle veri paylaştığını gösterdi.

Güncelleme:

Çalışma, Facebook verilerini paylaşan 709 gönüllünün arşivlenmiş verilerini kullanarak gerçekleştirildi. Bu veriler, bir şirketin sunucularından Meta'nın sunucularına giden veri transferini sunucu seviyesinde takip etmeye imkan tanıdı.

Meta, kullanıcıların paylaşmayı tercih ettikleri bilgileri anlamalarına yardımcı olmak amacıyla şeffaflık araçları sağlamaktadır. Ancak Consumer Reports, veri sağlayıcılarının kimliğinin belirsiz olması ve reklamverenlere hizmet sağlayan şirketlerin genellikle kapsam dışı bırakma taleplerini göz ardı etmeleri gibi sorunlar tespit etti. 

San Francisco merkezli bir veri komisyoncusu olan LiveRamp, katılımcıların verilerinin %96'sında yer almıştır. Perakendeciler, kredi raporlama ve tüketici veri şirketleri arasında en sık rastlanan ilk 100 şirket arasında ise Amazon, Etsy ve PayPal bulunuyor. 

Etiketler Facebook
Yorumlar
Kalan Karakter 800