Çip üreticisi Nvidia, Amazon'u geride bıraktı

Yapay zeka çiplerine olan talep artmaya devam ederken, California merkezli çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri ABD'li perakende devi Amazon'u geride bıraktı.

Güncelleme:

Nvidia'nın hisse değeri bugün hafif bir düşüşle 721,28 dolara geriledi, ancak şubat ayının henüz 9 işlem günü tamamlandığında şirketin hisselerindeki artış yüzde 17'yi geçti. Yılın başında 500 doların hemen altında başlayan şirketin hisseleri, 2024 başından bu yana yüzde 46'ya yakın bir değer kazanımı gösterdi.

Amazon beşinci sıraya düştü

Nvidia'nın piyasa değeri bugün 1,78 trilyon dolara ulaşarak, ABD'li perakende devi Amazon'u geride bıraktı. Amazon'un hisseleri bugün yüzde 2,15'lik bir azalışla 168,64 dolara düşerken, şirketin piyasa değeri 1,75 trilyon dolar seviyesinde kaldı. Bu durumda Nvidia, ABD'nin en değerli dördüncü şirketi olurken, Amazon beşinci sıraya geriledi.

Ülkedeki en değerli üç şirket ise sırasıyla 3 trilyon dolarla Microsoft, yaklaşık 2,9 trilyon dolarla Apple ve 1,8 trilyon dolarla Alphabet olarak belirlendi. Nvidia'nın piyasa değeri, geçen yıl mayıs ayında yapay zeka çiplerine yönelik artan talebin etkisiyle 1 trilyon dolara ulaşmıştı. Dün de kısa bir süreliğine piyasa değeri açısından Amazon'u geçmişti.

Etiketler Nvidia Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800