Apple'dan elektrikli otomobil! Çıkış tarihi belli oldu

Apple'ın elektrikli otomobil projesi Project Titan için yeni bir tarih verildi. İşte Apple elektrikli otomobilinin çıkacağı tarih…

Güncelleme:

Apple'ın elektrikli otomobil projesi Project Titan için lansman tarihi belirlendiği bildirildi. Apple, 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Project Titan projesinde bir dizi gecikme yaşamıştı. En son bilgilere göre, projenin başlangıçta tamamen otonom, direksiyonsuz bir araç üretme hedefinden vazgeçildi.

Apple elektrikli otomobili ne zaman çıkıyor?

Kevin Lynch'in 2021 yılından beri projeyi yönetmesiyle birlikte, Apple'ın ilk otomobilinin lansmanı için yeni bir tarih belirlendi. Ekonomim.com.tr'nin Bloomberg kaynaklı haberine göre, bu yeni tarih 2028 olarak açıklandı. 2028'de piyasaya sürülecek olan aracın, Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin sunduğu gibi sınırlı otonom özelliklere sahip olması bekleniyor.

Apple'ın otomobili, Tesla'nın mevcut Otopilot sistemine benzer şekilde, sürücülerin dikkatli olmasını ve gerekli durumlarda kontrolü devralmaya hazır olmasını gerektirecek şekilde tasarlanacak. Bloomberg'e göre, geçtiğimiz yıl Apple yönetim kurulu, Titan Projesi'nin geleceği için bir plan sunmuş ya da projenin tamamen iptali konusunda baskı yapmıştı. Raporda, projede şimdiye kadar uygulanabilir bir prototip üretilemediği belirtiliyor.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800